tisdag, mars 01, 2022

CITAT om Putin

"Av de senaste händelserna att döma har den vansinniga idén att återupprätta Ryska imperiet helt tagit Putin i sin besittning."

-Den i sitt hemland mycket populäre (men av Putin synnerligen ogillade) författaren Vladimir Sorokin skriver en lång artikel på DN:s kultur i dag. En analys av Putins utveckling, hans allt flitigare användande av lögner, och samexistensen med Rysslands korrumperade ekonomiska elit. Västvärlden undgår inte kritik för sitt sätt att hantera diktatorn i Kreml. Men Putinregimen "kommer oundvikligen att störtas och angreppet på det fria Ukraina innebär början till slutet." skriver Sorokin. Väldigt intressant läsning, och jag tror att den ligger öppen även för icke-prenumeranter, har för mig att DN:s chefredaktör Wolodarski har sagt det? Det tar en stund men det är texten värd.

15 kommentarer:

 1. paranoida isolerade män är farliga

  SvaraRadera
 2. Testar igen för nu var jag tvungen att logga in på Google för att kommentera. Vill helst inte det.

  SvaraRadera
 3. Läste hela artikeln på eftermiddagen. Väldigt intressant! Frågan är bara när Putin kan störtas. Hans "föregångare" MR. H satt ju tyvärr länge på sin post och hoppas denne envåldshärskare inte ska göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen verkar våga hålla i snaran som ska strypa Putin. Men vi väntar, och hoppas!

   Radera
 4. Läste större delar av krönikan. Översättningen var aningen "jobbig" tycker jag.
  Skrev ju redan igår att jag tror att han efter 22 år vid makten blivit aningen maktfullkomlig och övermodig. Den här gången tror och hoppas jag att han gått för långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju ingen ryska, så jag vet inget om översättningens kvalitet. Men huvudbudskapet är viktigt tycker ja g, och Sorokins analys känns väldigt initierad. Själv sitter jag bara och önskar en rysk statskupp, att några tänkande människor tar sig samman och låser in Putin i mörkast tänkbara källare.

   Radera
  2. PS och kastar bort nyckeln

   Radera
 5. Lyssnade på en analys på P1 igår. Bra att försöka förstå hur man kan bli som denne man. Hoppas förstås dagligrn på en rysk statskupp.
  Ska försöka logga in på din länk.//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst borde det bli myteri mot Putin!

   Radera
 6. Jag kom inte in på artikeln men jag har följt väldigt mycket både på TV och Dagens Eko om kriget och denne maktgalne desperate toker, usch.
  /Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. DN har sagt att man skulle låta sajten vara öppen under den här krisen, stämmer det alltså inte?

   Radera
  2. Nej, det stämmer inte. Jag måste logga in. Skapa konto. Och det vill jag inte.

   Radera