tisdag, mars 29, 2022

Vad ska en stackars tulpan tro?

Det är förvisso inte enkelt att vara människa, men det kan inte vara så lätt att vara tulpan heller. För vad ska en enkel lökväxt tro i dessa dagar? Ena stunden härligt solsken och lufttemperatur som vid Medelhavet. Perfekt läge, som gjort för att skjuta upp bladen en extra lång bit. Och så i dag: snö, minusgrader och hagel som till och med ligger kvar ett tag. Förmodligen, ja förhoppningsvis, står tulpanerna pall för prövningen. Jag ser fram emot när hela slänten blommar! 

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. De är luttrade, tulpanerna alltså. Här haglade det inte, men två snöstormar slog ned och 1,5 minusgrader på det. Lite snö är kvar på skuggsidan av huset - SUCK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov är inga spår av nederbörden kvar. Men kallt ska det tydligen vara ett tag till.

   Radera
 2. Tuffa växter! Har några planteringar utomhus! Lägger på en handduk över de kalla nätterna. Bara några snöflingor här, på västliga av sydsvenska höglandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här skulle det behövas några presenningar av jättestorlek, för det här är en del av en praktfull lökbacke. Om den fryser sönder blir jag riktigt lessen!

   Radera
 3. Ja, knepigt nu för många växter. Hoppas växterna som dykt upp har lite extra energi så att de överlever köldsvackan och att di snart ser dem i slänten i samlad trupp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju sega små typer det handlar om, så hoppet lever!

   Radera
 4. Här nere i söder har vi fortfarande skönt vårväder, men det spås kallare väder nu. Hoppas att dina tulpaner klarar kylan!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag vaknar denna onsdag säger väderappen att vi har sju minus .... HUR ska de klara sig???

   Radera
 5. svenska växter är tåliga, bara mars än, det är LJUSET som styr växter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de mår inte jättebra av djupfrysning.

   Radera