torsdag, mars 17, 2022

Dagens ord 115

 SVINNLÅDA

-En förpackning som innehåller matvaror som måste konsumeras snart, eftersom de närmar sig sitt bäst-före-datum eller kanske har en skadad förpackning, alltså anledning för butiken att inte kunna sälja till fullt pris. En win-win-situation som både affär och kund och miljö tjänar på! Läge att hålla ögonen öppna!

9 kommentarer:

 1. Jo då, dessa svinnlådor finns hos Willy:s, Lidl och i mindre utsträckning hos ICA. Visst är det bra att man inte bara slänger produkter med "småskavanker", men om jag ska vara ärlig så kan jag inte förmå mig att köpa vissna grönsaker eller bruna bananer. Är det bara förpackningen som är sönder är det dock en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. prima varor, inte visset eller brunt...

   Radera
  2. Bra ju mer som blir använt, desto mindre blir slängt!

   Radera
 2. Bra för dem som konsumerar mycket. Barnfamiljer... Går ju att frysa in också. Har dock aldrig köpt. Men visst är det bra med svinnlådor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det låter väldigt bra fast där jag handlar har jag bara sett en speciell hylla för saker som det står "kort datum" på.

   Radera
 3. köper ofta, nyligen 3 kg fin frukt på Willys för 20 kr, idag massa prima frukt för 10 kr på Hemköp, finns ofta bröd och annat

  SvaraRadera
 4. Gott initiativ. Jag hittar dessa ibland både på ICA Ringen, Coop vid Medis och Hemköp.
  Ibland bröd,ibland frukt, grönt eller färskvaror med kort datum. Är det fräscha varor som snart bör tas om hand så inga problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag vidhåller att det är win-win på minst tre fronter!

   Radera