måndag, mars 28, 2022

Imagine

Ukrainas president upphör inte att förvåna  och imponera. Såvitt jag begriper är detta äkta (obs min uppdatering längst ner i inlägget), inspelat den 19 mars, det är i alla fall det datum som uppges av Radio Solento (en italiensk web-radiostation) som står som avsändare. Videon har redan setts av ungefär 650 000 personer, siffran går upp med raketfart! Valet av låt kunde knappast vara bättre, och versionen går sannerligen inte av för hackor! 

IMAGINE av John Lennon

Imagine there's no heaven                   
It's easy if you try
No hell below us
Above us, only sky
Imagine all the people
Livin' for today
Ah
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion, too
Imagine all the people
Livin' life in peace
You
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world
You
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

UPPDATERING: Snart har en miljon personer sett den här videon. Jag har bidragit till den höga siffran, för jag tror att jag kört den minst fem gånger redan ... tycker att den går rakt in i hjärtat! Förresten  ni har väl inte missat att en penninggåva till UNHCR (FN:s flyktingorganisation) för närvarande dubbleras av stiftelsen Akelius? Swish nummer 123 129 50 21. Uppe över i en miljard nu, men behovet är närmast omättligt. Dubbleringen fortsätter fram till månadsskiftet.

NY UPPDATERING: Det är trots allt inte Zelensky om sjunger, utan en amerikansk artist som är hans dubbelgångare. Han heter Alejandro Luis Manzano och det visar sig att vi är väldigt många som "gått på" detta. Jag låter ändå klippet ligga kvar här, budskapet är det samma  och jag gissar att Zelensky inte har så mycket emot det!

Copyright Klimakteriehäxan (i samarbete med John Lennon ...)

6 kommentarer:

 1. Heisann, så flott at du deler, da fikk jeg se den også. I kveld skal jeg se forestillingen "Mens vi venter på noe godt" med Norges største komikerdame, Linn Skåber som også har en alvorlig og seriøs side. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den här jättebra! Gick på något märkligt sätt rakt in i mitt hjärta. Mer än det nånsin gjort när Lennon sjunger den själv. Önskar dig en bra vecka! Den verkar ju få en bra start hur som helst!

   Radera
 2. Svar
  1. spansk Boyce Avenue??

   Radera
  2. Ja det visar sig vara en dubbelgångare, medlem i gruppen du nämner.

   Radera