söndag, mars 27, 2022

Något att skylta med ...

Tänk att det strax är påsk! Eller strax, förresten ... nja ... än har vi väl några dagar på oss dit ... Men icke desto mindre kan man nu hos Flying Tiger (rolig affär) köpa speciella påskskyltar. Den som känner behov av att gå omkring och vifta med en gul kyckling eller ett färgglatt ägg behöver bara lägga ut tjugo spänn, så är saken ordnad!

Den som däremot är ute efter en karl kan få hjälp och ledning av den bild/skylt som visas på skärmen här ovanför. Bara att kolla in profilerna och jämföra, sedan kan beslutet tas!  Det är Peter K Andersson, fil dr i historia vid universitetet i Örebro, som gjort detta fynd och använde sig av det under en föreläsning anordnad av Senioruniversitetet i veckan. Och väljer du bara rätt man kan ju också det vara något att skylta med, eller hur?
 
Det handlar alltså om att mannens profil ska granskas. Den som ser ut som till vänster på bilden blir en god äkta make, en som bryr sig om barnen och är att lita på i alla väder. Den som ser ut som mannen till höger däremot kommer sannolikt att vara otrogen, för så ser en bigamist och lögnare ut ...

Skyltsöndag högtidlighåller vi året runt, och hos BP kan man leta upp andra skyltande bloggare. 

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. påskskyltarna ska väl pryda blomkrukan du ger bort till vännen som bjuder på påskfika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de är rätt stora om man ska ha dem till det - ca en halvmeter höga och själva figuren är nog 20 cm hög. Men man kan ju ge bort stora växter förstås.

   Radera
 2. Påstås ju att man är en viss typ av människa utifrån kroppstyp och utseende... fast... nä, jag tror väl vad jag vill om det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror förstås inte heller på det där budskapet ...

   Radera
 3. Flying Tiger - så jag saknar den affären. Den stängde i början av pandemin. Älskade den. För en gång skull är det inte mitt fel att affären gick omkull, för den "sponsrade" jag med många besök.

  Skrattade gott åt mannens profiler - hahaha! Å jag som trodde att utseendet kom i andra hand. Sedan vet jag inte om jag någonsin sett män med dessa relativt osannolika profiler. Gissar att boken är minst 100 år gammal.
  Vilken rolig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Götgatan finns tigern kvar, tycker mig ha sett den även på Regeringsgatan, så du får väl göra en tigersafari till stan! Rätt gissat - boken är från 1902 och heter Vaught's Practical Character Reader. Tror inte att nån nyutgåva är aktuell ...

   Radera
 4. Vilka söta påskskyltar. Brukar man inte nämna att skenet kan bedra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det kan det ju!!! En karl som den till höger i bild kanske är ett första klassens fynd när allt kommer till kritan? :-D

   Radera
 5. Stackars örnnästa bigamist, inte konstigt han ser sur ut som fått detta epitet! Påsk för mig = födelsedagsfirande med påskägg, dotter och dotterdotter brukar lämpligt fylla år under påskhelgen även om den ju inte är konstant. Blev lite lessen över att Imagine var fejk, hade tänkt lägga in på bloggen men nu står jag över, trots den fina låten.....Återkommer imorgon med en selfie som kräver tankeverksamhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väl för bra för att vara sant med den där låten. Men tanken var god det kan vi väl hålla med om.

   Radera