onsdag, mars 02, 2022

Låtar som berättar

Veckans kulturfråga från Enligt O handlar om en fin kombination: ord och musik. Ja, sånger som förmedlar en historia alltså ... och så hur häftiga låtar kan få bli något mer, ut- och hopbyggda till musikal! 

Vilka filmer eller musikaler med en viss artists musik har du redan sett och gillat? Bäst utan tvekan: "Beautiful" som jag såg på Broadway. Bygger på den fenomenala Carole Kings liv och många superhits. Tjejen i huvudrollen lät otroligt lik förlagan, och dessutom såg det ut som om hon kunde hantera pianot lika bra (fast det var fusk). Det lockiga håret såg också äkta ut!

Att jag sett "Mamma Mia" både på scen och film förvånar förstås ingen. ABBA håller! I september ska jag också se Piaf-föreställningen på Göta Lejon, den föreställning vi hade biljetter till i januari blev inställd.

Enligt O undrar också Vilken artists eller bands musik skulle du vilja uppleva i musikalform? Ja varför inte Cornelis Vreeswijks? Han plockade ofta in sitt eget liv i låtarna och när man kollar texterna finns där många historier berättade. Precis som med Carole King.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. jag funderade faktiskt på Cornelis V också. det hade blivit en fin musikal. jag gillade honom jättemycket. annars är inte musikal min starkaste gren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte min heller, förvisso, men jag har ändå sett ett antal riktigt bra genom åren, Evita till exempel, och Chess för att inte tala om Kristina från Duvemåla - men de passade ju inte in här.

   Radera
 2. Är lika duktig på musikaler som på böcker som inte är deckare.
  Den första och enda musikalen jag sett var My Fair Lady... Ja, det säjer nog allt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hur som helst en klassiker!

   Radera
 3. Håller helt med dig om "Beautiful" och såg den också en gång på Broadway. Kommer inte på någon annan. Mamma Mia har jag sett ett par dagar efter premiären i London.Har sett den i Stockholm och även i Peking.
  Jodå, Cornelis kan jag också tänka mig att se som musical. Finns fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carole King är svårslagen, t o m i kopia!

   Radera
 4. Tänk att äntligen få resa och skapa nya minnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu inte Putin åstadkommer "en ny pandemi" som sätter stopp för resor ...

   Radera
 5. Cornelis hade varit fint! King har jag dålig koll på. Får allmänbilda mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har hört hennes låtar garanterat! Ju mer jag tänker på det desto bättre är mitt förslag med Cornelis!

   Radera