torsdag, augusti 04, 2022

Kanske floran behövs?

En gång till: Medan Mia i bokhörnan semestrar är hennes helgfråga inte en fråga utan en uppmaning om att komma med tips som passar om böcker, resmål, tv-program och recept, det får gärna ha en anknytning till böcker.

Har ett jättebra tips som faktiskt funkar var man än befinner sig, för även i stadsmiljö finns ju små gröna oaser bevuxna med vad vi vanligen kallar ogräs.

Plocka ett gäng, ta hem och sätt på köksbordet! I en burk, en vas, ett glas, vad som helst! Jag råkar ha en koala som fick magen full av grönt.

Bara på sommaren är det möjligt. Ett gratis nöje. Och vitmåra, hundkex, rallarros och renfana gör sig bra som snittblommor! Ta några grässtrån också! Själva plockandet är avkopplande, bra för själen om stressen hotar. En gnutta motion kan det dessutom bli beroende på hur långt man måste gå för att hitta rätt.

Råkar du sedan få med dig något hem som du inte har namn på blir det dags för boken. För visst har väl också du en gammal flora i hyllan? Kul att bläddra i! Om inte finns ju förstås Google ...

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. ständigt nya silleben med blommor här, älskar floror, har ett antal, jag säger aldrig "blomma" till barnbarnen, kallar blommor för deras rätta namn. Äldsta var bara 18 månader när hon överraskade sin mor genom att peka på stor skylt och sa: "krokus!"

  SvaraRadera
 2. Nordens flora av Bo Mossberg är fin

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen några riktigt roliga och annorlunda vaser. Vad gäller vilda blommor, så håller jag helt med dig. Personligen tycker jag att mera om vilda blommor än snittblommor. Å som tur är har jag en granne som ofta kommer hem till mig en en blomsterkvast:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna sätta ihop sin egen bukett också. Och inte behöva bli arg när den vissnar "för tidigt" ...

   Radera
 4. Gillade verkligen din vas- Och så läcker den blev med den plockade grönskan-
  Har ett par floror så kunde även pigga upp mig med att artbestämma- Växter är inte min starkaste sida.
  (Tackar för tipset om utställningen på Konserthuset. Var där idag och inlägg kommer)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koalan är tänkt att hänga i ett fönster men den är lite onödigt tung för det, men så här funkar den ju! Roligt att du tände på Wisti!

   Radera
 5. kör med design:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2022/08/mary-quant-helgfraga.html

  SvaraRadera