måndag, juni 12, 2023

CITAT om skjut-Sverige

"Jag tänker på argumentet att gängbrottsligheten bara berör en promille av Sveriges befolkning, jag minns en kolumnist som skrev att de äldre borde oroa sig mer för att halka än att bli offer för en skjutning eftersom de statistiskt löper mer risk för det. 
Det går inte att hävda något annat än att det som ägde rum här påverkar alla. Det är en mardröm, för ett samhälle, för en stad, för ett land."

-Alex Schulman skriver i Dagens Nyheter om hur han tar t-banan tillbaka till sin barndoms Farsta, där en 15-åring sköts till döds i lördags, mitt bland folk, i ingången till t-banan, vid 18-tiden. Nu meddelas att ytterligare en person dött av sina skador. Samtidigt ägde skottlossning rum på flera ställen i Stor-Stockholm, med sammanlagt fem skadade personer förutom de två döda. En fruktansvärt dålig helg, när sommaren var som vackrast och vi bara borde njuta, inte behöva drabbas av ångest över det som blivit skjut-Sverige. Så sorgligt, så eländigt. Och ingen verkar känna till något pålitligt motmedel.

10 kommentarer:

 1. jo, man kan oroa sig för helt fel saker..... Höga straff gör ingen större skillnad, men tidig kontakt med socialen, skolan, polisen så man kan sätta rätta resurser och hjälp i tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroa sig för rätt eller fel saker??? Tja jag vet verkligen inte vad som är rätt eller fel här.

   Radera
  2. utanförskap är farligt. Som ung vill man vara någon. Polisen och socialen vet precis vilka som är i farozonen, men resurser saknas.
   Samma som med religiösa sekter, de värvar inga lyckliga nöjda människor.

   Radera
  3. Tror jag kan instämma i detta.

   Radera
  4. Anonym2:56 em

   och lämna en religiös sekt är lika svårt som lämna ett kriminellt gäng...

   Radera
 2. Hörde på tv4 igår att det har dödats 4 personer i Finland, 2 personer i Danmark och 19 personer i Sverige. Nästan så att man blir avtrubbad.
  Har läst att det ofta är gängrelaterade skjutningar och att de inblandade nästan uteslutande är personer med utländsk härkomst.
  Det som oroar mest är att dödsskjutningarna "sprids" till fler olika förorter. Förut var det ju mest Rinkeby, Tensta Husby och Hjulsta samt Alby och Fisksätra. Nu handlar det ofta om "villaförorten" Hässelby och senast Farsta.
  Så mardrömmen dröms av betydligt fler människor nuförtiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt sorglig utveckling vi ser.

   Radera
 3. En mardröm det som händer nu!!

  SvaraRadera