lördag, maj 16, 2015

Lördagstema FÅGLAR – och pippilusten vaknar!

Det är lördag. Solen skiner, det verkar inte blåsa småspik (det gör annars ofta det nu för tiden).
Och i bloggvärlden finns något som kallas lördagstema  det är ju gott om den där sortens "stafetter", som stundtals funkar jättebra eftersom den bloggare som ibland blir lite lat kan få en spark i ändan och leta upp något att dela med sig av.

Hittills har jag aldrig nappat, eftersom jag hängt på annat. "Veckans fönster" och "Skyltsöndag" var två favoriter som av olika skäl dött. Så ser jag att denna veckas lördagstema är FÅGLAR, och det blir förstås oemotståndligt för den som haft en lååååång serie på bloggen under etiketten "pippi". Sextio fåglar har det blivit hittills, och det gemensamma för dem är att ingen, absolut ingen, kan flyga.

Så jag plockar fram kameran och ber härmed att få presentera pippi nummer 61 och 62. Visst verkar de vara släkt? Men det är de bara i så måtto att jag fått dem i present av samma givare, med något år emellan. Olika formgivare står för designen: den stora är gjord av Cecilia Carlsson, den lilla av Ruth Vetter.

Därmed har min oavsiktligen uppståndna fågelsamling utökats och kanske har min pippilust vaknat på nytt? För det går inte att förneka: jag gillar dem och har svårt att motstå dem, i alla möjliga olika former.
Andra fågelfotografer hittar du via den här länken. Om du vill kolla in andra exemplar i min samling klickar du förstås bara på etiketten "pippi" här nedan!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. gökotta kan man väl ha när det passar...

  SvaraRadera
 2. P.S.
  jag fick en fin påfågel till mitt slott när jag var barnvakt ♥

  SvaraRadera
 3. Gökotta är antagligen kul. Men väldigt tidigt va?

  SvaraRadera
 4. Hahaha, vilka underbart söta fåglar! Min kamera Klara-Fina skulle ha gillat dem skarpt! De verkar vara tämligen stillsamma av sig!

  SvaraRadera
 5. Välkommen till lördagsbloggargänget!
  Det är en ovanligt seglivad stafett detta, som kan fira tioårsjubileum snart! hemligheten är nog att ämnena är öppna och ambitionerna på lagom nivå. Hinner man skriva är det kul, hinner man inte kan man vänta till nästa vecka eller nästnästa.
  Vad bra att din fågelpippi fick dig att gå med!

  Väldigt charmigt pippipar på din bild!

  SvaraRadera
 6. Kul att du är med på lördagsbloggen. Jag ska genast lägga in dig på listan över lördagsbloggare.
  Jag älskar också dina fåglar - jag har läst många inlägg som du skrivit om dina pippiar.
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. PS. Gökotta har man alltid på Kristi Himmelsfärdsdag, så det är inte för tidigt alls!

  SvaraRadera
 8. Att ha pippi på pippi är helt i min stil! Tjusiga som bara den är dina fåglar
  säger Karin som har pippi på fåglar hon också.
  Kul om du hänger med oss i lördagstemat. Precis som Karin i Stockholm säger så närmar sig temaskrivandet snart tio år men det började med fredagstemat. När det var på upphällningen mera eller mindre så var vi några som fortsatte, men på lördagar.

  SvaraRadera
 9. Fåglar som sitter still är bra, jag gillar den svarta, speciellt fötterna.

  SvaraRadera
 10. Samlingar är bra! Dom håller en sysselsatt, utan att kräva allt för mycket. Samlare är också bra, när man råkar hitta något som kan passa i samlingen att presenta med.

  SvaraRadera
 11. Välkommen i pippigruppen! Det blir bra, frihetens tema finns i alla tema ... vi skriver när vi skriver ... jag har varit med drygt ett år .. Du visar nummer 61 och 62 , alltså är samlingen stor. Prima bild!

  SvaraRadera
 12. (våra gökottor började typ kl 08:00

  SvaraRadera
 13. Fina fåglar/ kram

  SvaraRadera
 14. Kul att du också vill vara med... lägger till dig till min lista.
  Kul med din pippi på pippi - fina exemplar och visst ser de närbesläktade ut :)
  Jag har äntligen fått in mitt temainlägg... bättre sent än aldrig.

  SvaraRadera