måndag, maj 18, 2015

Det kan hänga på håret

 Alla har vi en sån dag ibland. Håret är inte spänstigt, det är motspänstigt. Tofsar spretar, den ständigt lika hopplösa virveln låter sig inte tuktas på något vis, inga "produkter" kan tämja de egensinniga stråna. Luggen envisas med att lägga sig åt fel håll. Faktum är att det ser ut som om kudden du sovit på satt ett outplånligt avtryck i det som var tänkt att kallas frisyr. Vad gör man?

Somliga biter i det sura äpplet och struntar i eländet. Vilket är enklast, mest tidsbesparande och rationellt. Andra letar fram en mössa som täcker det mesta. Någon får ett återfall till 60-talet och knyter en sjalett under hakan. För vi kan ju oftast inte stanna hemma, plikter och åtaganden kallar även den som har en usel hårdag.

Men det finns mer kreativa sätt att hantera situationen. En snygg och proffsig peruk är en stor investering och inget man köper utan vidare. Fast vem sa att det inte går att tillverka sin egen variant, som dessutom kan göras med lite mer fantasi och utan krav på att likna en modell på foto i frisörernas egen tidskrift?

Personen på bilden ovan, plåtad i Kungsträdgården i Stockholm, hade uppenbarligen tagit saken i egna händer. Hen vet att det kan hänga på håret. Det visste nog Gustav Vigeland också (bilden nedan).

A bad Norwegian hairday? Nej. Skulptur i Vigelandsparken.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Härligt inlägg!
  Just Got Out Of Bed Look - fanns väl shampoo med det namnet.

  SvaraRadera
 2. veckans tips:

  http://www.wikihow.com/Create-a-Just-Got-Out-Of-Bed-Look

  SvaraRadera
 3. Min räddning heter "buff". Helt suveränt med det breda tajta bandet som döljer spretigt hår och dessutom skyddar öronen mot isvindar. Jag har i flera färger för att piffa till det lite.

  SvaraRadera
 4. Buff? har jag aldrig hört talas om!

  SvaraRadera
 5. Så hen någonting överhuvudtaget? Den med den hemmagjorda peruken. Vigeland gillade tydligen långt hår också liksom maken...
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Hårfint inlägg på sitt sätt ..

  SvaraRadera
 7. Hen är fotad bakifrån men hade inte mycket glesare mellan "stråna" framåt!

  SvaraRadera