tisdag, maj 12, 2015

Tisdagstema FULLT

Det är full vår där ute. Och fullt med vårblommor.
Lökväxterna på bilden ser jag om jag tittar ut genom mitt sovrumsfönster. Jag kan tänka mig sämre utsikt.
Fast i ärlighetens namn är den lite sämre just nu, eftersom det har börjat regna på kvällskvisten.

Alldeles oavsett väder sänder jag så här års många tacksamma tankar till de skarpa hjärnor i Stockholms stadshus som insett, att blommor i hög grad bidrar till medborgarnas välbefinnande. Därför måste det betraktas som en lönsam investering att plantera alla dessa krokusar, tulpaner, påskliljor, narcisser, hyacinter och vad mer som kan rymmas i våra vårliga lökbackar.

I åratal drömde jag om att ta mig till Holland för att insupa prakten på tulpanfälten, men det har aldrig blivit av. Faktum är att jag kanske inte alls behöver åka utomlands för att få den upplevelsen  jag är ju fullt nöjd med den naturliga skönheten i min egen hemstad (liksom i väldigt många andra svenska städer)!

Copyright Klimakteriehäxan

Och denna veckas tisdagstema var alltså FULLT. Fler illustrationer (förmodligen många originellare än min) hittar du den här vägen.

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att de styrande i staden inser att ögat också behöver lite prakt! Här har vi också turen att ha en hel del vackra planteringar så det är bara att gå ut och njuta och må gott!

  SvaraRadera
 2. Fint när kommuner och städer förstår vikten av att ha blommor i rabatterna :) Tror att det gör gott för alla invånare, vare sig man tänker på blomsterprakten eller inte!

  SvaraRadera
 3. Anonym10:08 em

  Du har så rätt så. Bodde 17 år i Kungsbacka och de kan konsten att plantera rabatter och rondeller. Härligt att slippa en resa. Ser härligt ut!

  SvaraRadera
 4. Vilken utsikt, vatten och blommor kan det bli bättre;-)

  SvaraRadera
 5. Holland...? Tulpanerna finns på Liseberg i Gteborg.... Ganska fint även i Stockholm utanför centralen och Kungsträdgården runt den där statyn... vilken kung var det nu?

  SvaraRadera
 6. Och Hannele Mariatorget! Backen nedanför Södersjukhuset! Hela Ringvägen! Tantolunden! Lindhagens plan! Vid Djurgårdsbron! jag kan fortsätta uppräkningen av tulpansajter i huvudstan ... alla underbara! Kungen är väl Kalle Dussin tror jag?

  SvaraRadera
 7. du har rätt, han som dog innan han dog...

  SvaraRadera