tisdag, maj 12, 2015

Sista ordet om New York

Mina bloggläsare har fått/tvingats hänga med mig när jag äntligen återsåg New York. Från att ha varit en flitig besökare hamnade jag i ett läge där jag under 25 år aldrig kom längre än till Newarks flygplats, och det tog faktiskt 20 år det också ...

Nu tar resan slut också i bloggform. Och den gör det med ett fynd från Moma-shoppen, alltså den härliga butik som Museum of Modern Art har alldeles vid Rockefeller Plaza.
Fyndet är faktiskt en möbel, tro ingenting annat! En pall, din för 600 USD (plus 25 USD för frakt om du inte tänkt hämta den själv).

Den heter alltså "The End" och är formgiven av italienaren Maurizio Cattelan. Nog ser den tung ut, men den är i själva verket lätt, tillverkad av någon sorts skumplast som påstås vara sittvänlig. Kamrat Google berättar att Cattelan är berömd för att utmana det som brukar kallas "god smak" med sina kreationer. Han vill gärna provocera, göra satir. Hur många exemplar han sålt av just den här pallen vet jag förstås inte.

Om jag köpte en? Nej, jag gjorde inte det. Resor tar slut ändå, vart de än går. Den här gjorde det. Och som tur är är det härligt att komma hem, det är ibland det allra bästa med att vara borta!

Därmed är sista ordet sagt om min tripp till The Big Apple. Men jag hoppas förstås komma dit igen.
Om du vill se alla inläggen och alla bilderna (cirka 50!) klickar du bara på etiketten "New York" här nedan. Så är du med på hela resan!

Å, ännu en bild från Central Park tänkte du kanske? Men inte. Denna gröna oas, med höga byggnader i fonden, är bildbeviset för att det är fint att komma hem. Fotot är taget från toppen av Floras kulle, över Humlegården i Stockholm. Jättefint, eller hur?
Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym2:04 em

  Humlan is giant fine!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Aha!
  Det har varit så trevligt att vara med på din resa!

  SvaraRadera
 3. lite deppig pall, skulle kanske passa på svärdotterns jobb.

  SvaraRadera
 4. Deppig OCH dyr, Hannele!

  SvaraRadera