måndag, maj 25, 2015

I fågeldräkt - pippi nr 63!

Det hände sig för några år sedan att Åhléns hade en bomullsklänning som jag blev alldeles lycklig av. Den var i bra modell, men bäst av allt: tyget hade en jättefint fågelmönster. Dock hade jag bråttom, hann inte gå till provrummet, köpte klänningen och rusade vidare.

Men tyvärr: jag fick inte plats i den där underbara fågelsvärmen. Ringde varuhuset. Fanns det en större? Nej, klänningen var en hit, den var slut i alla storlekar. Där satt jag med darrande underläpp. Och trots att jag inte kunde använda plagget bar det mig emot att lämna tillbaka det. Ville inte skiljas från fåglarna, helt enkelt, hur korkat det än kan låta.

Det blev en gyllene medelväg. Jag erbjöd en grannfru kreationen, hon blev stormförtjust och övertog den med glädje. Min tanke var att jag i alla fall någon gång skulle få MÖTA de där fåglarna, som egentligen skulle ha varit mina ...

Nog har hon gillat och använt fågelklänningen, fast jag har aldrig riktigt kommit över förlusten. Men ni fattar att när H&M skyltade med en tröja med visserligen helt annorlunda och mer långbenta pippivarianter, men ändå fåglar, på så var jag snabbt framme i kassan.

Har man pippi på fåglar så har man. Detta är helt enkelt min pippi med nummerlapp 63, perfekt fågeldräkt till vardags!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Livet är tufft och orättvist ibland...

  Tranar eller storkar??
  Vi väntar besök i veckan ♥

  SvaraRadera
 2. Tranor, möjligen. Fast inte riktigt verklighetstroget!
  Ska ni få besök av storken endera dagen? Spännande!

  SvaraRadera