lördag, oktober 21, 2017

Citat om mat

"Matsvinn är fantasins misslyckande."

-Det är mästerkocken Paul Svensson som konstaterar det. Och naturligtvis har han alldeles rätt! Det går ju alltid att trolla med resterna som finns i kylen! Paul är, som det brukar heta, känd från tv men är också den som har hand om den kritikerrosade restaurangen på Fotografiska museet i Stockholm. Han vet helt enkelt vad han talar om. Och så tyckte jag han formulerade det bra!

4 kommentarer:

 1. Restaurangen på Fotografiska är mycket bra. Har ätit där några gånger och aldrig blivit besviken. Gillar speciellt hans fantasifulla smörgåsar på uteserveringen under sommaren.
  Å visst är citatet bra! Själv är jag urdålig på att skapa mat av rester i kylskåpet. Min man däremot är en mästare på det.

  SvaraRadera
 2. Ja mitt intryck är det samma som ditt. Borde gå tillbaka snart! Själv är jag hyggligt duktig på att ta vara på rester. Gör verkligen mitt bästa för att inte slänga mat. Bra för både plånboken och miljön.

  SvaraRadera
 3. förr hade man slaskhink men där fanns väl bara typ potatisskal... som djuren åt upp. Människor handlar mat i stora shoppingvagnar, hamstrar fyller kyl och frys som om det var... riktigt dåliga kristider??
  Numera köper jag en som jag äter upp, anpassar oss till två personer, med bil kan man handla oftare - ekonomer har räknat ut att det blir billigare att småhandla än fylla kylen med mat man slänger...

  Läste att i skolkök lär man barnen slänga det gröna på purjon och bara använda fet vita!!

  SvaraRadera
 4. vi handlar mat med kort datum för ½ priset på Willys, en del affärer hanterar matsvinn bra.

  SvaraRadera