lördag, oktober 07, 2017

Pippi på mugg får nummer 69

Ut ur skåpet kom den plötsligt, den emaljerade muggen som jag inte sett på sisådär 25 år. Köpte såna till ungarna i stället för alla pappersmuggar och tråkig plast, emalj på plåt kändes trevligare, är förhoppningsvis mer miljövänligt. Men jag måste förstås tillstå att Sonens mugg var maskulint blå, Dotterns röd (om än inte rosa), och det är den ni ser på bilden. För den är ju fågelmönstrad ... designer okänd.

Emalj ser man väl inte så ofta på hushållsredskap, grytor och serviser längre? Undrar varför. Visst har några flisor slagits ur den röda blanka ytan, men i övrigt är muggen felfri och har åldrats i skönhet, skulle jag vilja hävda.

Ja, säg mig vem av mina fåglar i min pippisamling som inte har gjort det?! Det har de ju alla! Klicka på etiketten "pippi" här nedan och bekanta dig med fler! Ingen av dem kan dock flyga.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Mumin-muggar finns i emalj... men de är ju finska, svenska barnbarnen har.

  SvaraRadera
 2. emaljtallrikar, skålar och annat:
  https://www.muminboden.se/emalj/

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker mugg!!! Älskar sådana emaljmuggar och andra redskap i emalj också för den delen.
  Så det här är ditt bidrag till Sannas tema "Fågel" den här veckan. Då tycker jag att du ila kvickt länkar på hennes sajt (http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.se/) också. Jag menar ditt bidrag skiljer sig faktiskt rejält från alla andra fåglar jag sett, bland annat mina egna;-) Å jag älskar ditt bidrag:-)

  SvaraRadera
 4. Nog för att jag gillar mumintrollen - men jag har aldrig riktigt tänt på de där muggarna.
  BP - detta blev i så fall veckans andra fågelbidrag! La ut en annan pippi i början på veckan, scrolla så ser du!

  SvaraRadera
 5. Ett sånt fint fynd du gjorde i skåpet!

  SvaraRadera
 6. Tänka sig rött och blått - og på den röda tjejmuggen då alltså fågelmotiv - månne flyger kvinnor numera lika mycket som män -- och hur som är det kanske ointressant fågelvägen tänkt :-)  SvaraRadera
 7. Hannele - läst nyss på nätet att vissa Mumin-muggar kan vara värda 10000-tals kronor. Kanske läge att kolla lite extra på dem som finns i familjen?

  SvaraRadera
 8. jag saknar en med fyr på, för dyrt nu

  SvaraRadera