tisdag, oktober 03, 2017

De flög med mig från Japan – pippi nummer 68!

FÅGEL. Se där temaordet för Gems Weekly Photo Challenge denna vecka. Kan det finnas någon enda bloggare som passar bättre för det temat än jag, som har pippi på fåglar och visar det ideligen? De här två exemplaren tryckta på bomullstyg härstammar från Japan där jag köpte dem för väldigt, väldigt länge sedan.

Kanske har mönstret någon symbolisk mening? Jag vet inte, upplys mig gärna om du sitter inne med sådana kunskaper. För mig handlade det bara om att jag tyckte det var vackert. Sedan har tygbiten, som kanske är en duk?, legat hopvikt och oanvänd och synbart ostruken.

Och eftersom mer än trettio år har gått sedan jag köpte de röda fåglarna på svart botten (på vår bröllopsresa som bl a gick till Kyoto och Tokyo) är den bara ännu ett bevis för att jag är en fågelsamlare, utan att från början ha haft den minsta aning om det.
I min samling om nu 68 fåglar kan ingen flyga! Klicka på etiketten "pippi" och se själv!

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. Tranor är väl en lyckosymbol i Japan? Vacker är den, oavsett!

  SvaraRadera
 2. I Kina symboliserar tranan långt liv. Kan det gälla också i Japan månntro?

  SvaraRadera
 3. Jag var inne och kollade lite på din pippisamling. Jättefin blandning! Det är för resten mycket underhållande att läsa det du skriver - så är du ju journalist också!

  SvaraRadera
 4. Eva, tack! Roligt att höra!

  SvaraRadera
 5. Så vackert målade tranor! Det tyget skulle jag spänna upp på en ram och sätta på väggen om jag vore du1

  SvaraRadera
 6. Fint fågelmotiv. Jag håller med Beppan, sätt upp det på väggen. :-)

  SvaraRadera
 7. Du har löst fågeltemat på ett väldigt vackert sätt. Så det här är två tranor, det hade jag aldrig gissat. I motsats till dig är otroligt dåligt på fåglar. Det första jag spontant tänkte på när jag såg din bild är den japanska flaggan med sin sol. För tranorna bilder ju nästan en sol här.
  Suveränt bidrag till "fågel":-)

  SvaraRadera
 8. Det var ett roligt och perfekt bidrag till temat! Jag hoppas du hittar någon användning för det snygga trycket. Kanske montera upp det till en tavla?

  SvaraRadera
 9. Synd att låta det vackra tyget ligga oanvänt! Följ Beppans förslag, gör en tavla och häng den på väggen. Du kommer att bli glad varje gång du ser på den!
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Anonym3:15 em

  Vilka fina!

  SvaraRadera
 11. Så vackerläckra är de, väl ägnat till fågeltema!

  SvaraRadera
 12. Ja Hannele, det borde du! Kan kanske utropa dig till världsrekordhållare när det kommer till påfåglar? Just den sorten har jag knappast någon vad jag minns.

  SvaraRadera
 13. Vilken otroligt vacker bild !!! och en bild jag skulle kunna tänka mig som tavla.
  Tack för ditt vackra bidrag kram

  SvaraRadera