fredag, oktober 06, 2017

Mammografera mera!

Årets Rosa Band är utformat av
 Efva Attling. 
Oktober är det Rosa Bandets månad, för bröstcancerforskningen, och det blev extra aktuellt för mig eftersom kallelsen till mammografiundersökning kom härom dagen, en kallelse som jag definitivt hörsammar.

Men alla gör inte det. Jag kan inte begripa varför? I Sverige får ungefär 8000 kvinnor diagnosen bröstcancer varje år (och några enstaka män också). Chanserna att överleva ökar, men är allra störst om tumören upptäcks tidigt.

Så om en vecka kliver jag iväg till Bröstcentrum på Södersjukhuset och undersöks igen. Det är gratis och återkommande ända tills man fyllt 74 de flesta drabbade är 60 år eller äldre.

Senast jag var på mammografi var 2015 och då skrev jag om det i en krönika på News55, en text som är lika aktuell nu som då. Rubriken är "Vi är många som undrar inte om, utan när"; en fråga som jag tror många känner igen som sin egen.

Du läser den genom att klicka på den här länken, dela gärna vidare!
Och visst går du också på koll när brevet dimper ner på hallmattan?
Mammografera mera!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. gjorde mammografi för ett par månader sedan, slut när jag är 72 år, är för gammal nu för cellprov mot livmoderhalscancer. Maken fick erbjudande för gratis prostetatest, bara enkelt blodprov.

  SvaraRadera
 2. Man får vara glad för den sortens erbjudanden.

  SvaraRadera
 3. (såg i nyheterna att fysisk träning hjälper cancerpatienter)

  SvaraRadera
 4. Såg det också, positivt!

  SvaraRadera