måndag, oktober 23, 2017

Nytillskott i (hand)väskan

En människa kan vara bortskämd på så oerhört många olika sätt.
Själv har jag exempelvis alltid kunnat läsa hur små bokstäver som helst. Medan andra kisat och ansträngt sig har jag bara tagit texten, hållit den riktigt nära ögonen och: tadam! talat om vad där står. Så kan det nämligen vara när man är rejält närsynt. Vilket jag varit i alla tider.

Men det har blivit ändring på det nu. Efter att ha fått plastlins i båda ögonen och därmed avskaffad starr och samtidigt med mycket bättre syn är det helt omöjligt att tyda de där budskapen tryckta i allra minsta storlek. Håller jag nära ögat ser jag inget, på normalt läsavstånd är det också helt otydbart.

Inget stort (haha) problem, kan man ju tycka. Och hålla med om. Men ett litet likväl. För när man exempelvis som jag ibland löser korsord och tar fel när nyckelorden ska tydas blir det irriterande. Innehållsförteckningar, kaloribesked, bäst-före-datum och fetthalter trycks också gärna i minsta möjliga font.

Så ni kan ana min belåtenhet när jag, i färd med att inhandla en ny slang till dammsugaren, ser det enda och sista exemplaret i ett ställ vid kassan: ett förstoringsglas i nätt storlek MED INBYGGD BELYSNING. Klart jag slog till!

För 79 kronor fick jag nu ett bokstavligen lysande hjälpmedel som från och med inköpsdagen bor i min handväska, byter jag väska flyttar förstoringsglaset med. Dessutom hittade jag en liten påse i bomullstyg som får tjäna som fodral. Man vill ju inte att en sådan god vän ska bli skadad och repig i onödan.

Är inte detta ett strålande bra presenttips så säg! Dessutom blir det mitt bidrag i Gems Weekly Photo Challenge denna vecka, på temat I VÄSKAN. I min väska ligger ju också sedan länge den oumbärliga solfjädern, som jag hyllat gång på gång här på bloggen.
Du kikar i fler väskor om du klickar på länken!

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. Toppen, men det skulle finnas inbyggd ordbok med! Det finns ju såna där läspennor som exempelvis läser och uttalar engelska ord högt.

  En bitter kvinna?
  https://www.adlibris.com/se/bok/kulturkvinnan-och-andra-texter-9789113080772

  SvaraRadera
 2. VAR? Tala om var jag kan hitta en sådan. Innehållsförteckningar och annat viktigt skrivs småttigare och småttigare och dessutom med usel kontrast på senare tid!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Maria - jag köpte min på ElOn i Stockholm.

  SvaraRadera
 4. Smart i både väska och annorstädes :-) och för brukaren inte minst!

  SvaraRadera
 5. Ja Tove jag är helnöjd med min investering!!!
  Hannele - nån pratande manick vill jag nog inte ha ...

  SvaraRadera
 6. Vilket kap! Så smart med inbyggd belysning, då går det ju att läsa även om det är lite skumt i lokalen. En sådan vill jag också ha i väskan, ska hålla ögonen öppna! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Precis vad jag behöver. Texten är ju så ynklig på många förpackningar så hur ska man kunna se om de innehåller än det ena än det andra. Alltså självklar i min väska och står snart på inköpslistan. :)

  SvaraRadera
 8. Men oj, en sådan praktiskt sak.

  SvaraRadera
 9. Vilket strålande nytillskott för dig och din väska. Tänk så roligt att du behövde en ny slang till dammsugaren och kom hem med den (antar jag) samt ett förstoringsglas med inbyggd belysning! Strålande i dubbel bemärkselse:-)

  PS. Visste inte ens att man kunde köpa nya slangar till dammsugare, nu vet jag det också:-) DS.

  SvaraRadera
 10. Så bra! Men så synd att du ser dåligt trots operation :( Hade ju vart bra om de kunde fixa allt.

  SvaraRadera
 11. Det var verkligen en fiffig sak, en sådan skulle jag också behöva. Jag var nöjd när jag hittade en pincett med belysning och förstoringglas i somras. Den ligger i badrumsskåpet för de tillfällen när jag får en sticka i ett finger. Det är så irriterande med en sticka som man inte kan se för att kunna ta bort, men nu är det problemet i alla fall löst :).

  SvaraRadera
 12. Jag är också extremt närsynt och ser allting som står med den minsta texten. Men har också lite början till starr på ögonen så det är bra att veta att den förmågan går bort om man skulle få en ny lins. Ska kika efter förstoringsglaset nästa gång jag kommer till Clas Olsson. Eller var hittade du den?
  Ingrid

  SvaraRadera
 13. Förstoringsglaset köpte jag hos ElOn men det måste ju finnas i fler butiker, har inte kollat Clas O.
  Helt klart är att jag ser mycket bättre efter operationerna, tro inget annat. Men det där kikandet på extremt nära håll funkar alltså inte längre.

  SvaraRadera
 14. De där förstoringsglasen är bra att ha om man behöver både förstoring och ljus.

  SvaraRadera
 15. Ett alldeles underbart redskap!

  Också jag hade närmast korpsyn, bäst i familjen,
  skarpast i omgiviningen, klarast syn bland vänner.

  Men tyvärr, min tid att skryta om det är slut,
  nu duger bara glasögon!
  SvaraRadera
 16. Kjempesmart hjelpemiddel som alle burde ha i veska.
  Takk for tipset !

  SvaraRadera
 17. Jag har numera samma problem som du och jag tycker inte det är ett litet problem! Jag stör mig otroligt att jag inte kan läsa de små bokstäverna! På korsord får jag anstränga mig till det yttersta och måste självklart ha perfekt ljus! Jobbigt! Undrar om den där skulle vara något för mig?

  SvaraRadera
 18. Perfekt hjälpmedel, då jag inte orkar ta upp och sätta på mig läsglasögonen då jag är och handlar är ju denna lilla hjälpare perfekt TACK för tipset :)
  Tack för att du är med och tolkar veckans ord och tack för länken
  KRAM

  SvaraRadera
 19. En sån skulle jag nog också behöva ibland :)

  SvaraRadera