fredag, mars 24, 2023

När man ska välja blir det svårt ibland

Äntligen fredag. Tror jag i alla fall. Hur som helst hittar jag som vanligt fem fredagsfrågor hos Elisa Matilda. Ett par av dem (ettan och trean) är i svåraste laget! Ibland är det knepigt att välja, det gäller inte bara i politiken.

 1. Vilken är den bästa konsert du varit på? Kan omöjligt välja. Dolly Parton för att hon är Dolly Parton. Spice Girls därför att jag var en av många mammor med överförtjusta döttrar i publiken. Simon & Garfunkel för skönsång. Sista gången när Sven-Erik Magnusson, svårt sjuk, sjöng i Sven-Ingvars, rakt in i mitt hjärta. Mercedes Sosa i La Paz. Stevie Wonder i Florida. Och några till.
 2. Bäddar du sängen på morgonen? Inte precis nån hotellbäddning, men slätar till och drar rätt.
 3. Vilken årstid är din favorit? Det är inte vintern i alla fall. De andra tre har sin charm, om än av olika typ.
 4. Hur för du anteckningar? Ibland i mobilen, ibland med penna och papper. Om jag skriver för hand måste jag dechiffrera nästan direkt, annars ser jag med största sannolikhet inte vad det står ...
 5. Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista? Rensa, i garderob och bokhyllor. Kommer aldrig att bli klart.
Copyright Klimakteriehäxan

25 kommentarer:

 1. Det där med att rensa i garderoberna har jag extremt svårt för...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du milda tid, ett Sisyfos-jobb om något. Men jag har ju mig själv att skylla!

   Radera
 2. Rolling Stones lyssnade jag tillsammans med dottern utanför Scandinavium med dottern, vi var ett härligt gäng som dansade... och fick se en glimt av killarna när konserten slut 🙂

  SvaraRadera
 3. Oj så många konserter du har varit på. Här har det inte blivit så många, men en och annan i alla fall.
  Jag gillar verkligen att göra anteckningar i mobilen. Där har jag en kalender, som ser ut precis som en kalender ska göra och det är den enda app jag betalat för. 7:- kostade den.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu var det banne mig länge sen jag var på konsert! Har tappat bort musiken lite grand. Synd. Kör också med papperskalender ...

   Radera
 4. allt utom vintern. så riktigt så. har inte varit på så många konserter som du, men de jag har varit på har varit bra. Kris Kristofferson och Rufus Wainwright minns jag också med välbehag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krist K såg jag för några år sedan, han var tyvärr ruggigt förkyld men jag gillar honom även när han är snorig ...

   Radera
 5. Bra att anteckna för hand! Då får man tillfälle att träna upp sin handstil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min är tyvärr sen länge förlorad. Utan chans till förbättring.

   Radera
 6. Har inte varit på så många konserter, men gillar dom jag varit på, eftersom det varit favoriter som uppträtt. Antecknar för hand, men bara för eget bruk. Dagens unga kan ju inte läsa vad man skriver. Mina barnbarn: Vad fint du skriver farmor! men vad står det?

  SvaraRadera
 7. Skrattade gott åt ditt svar på fråga 5. Det där med att rensa verkar vara "a never ending story" hos dig. Du är nog inte ensam där...
  Vad gäller vintern håller jag helt med dig.
  Duktigt förresten att du använder "Anteckningar" i mobilen. Så långt har jag inte kommit än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt klart handlar det om oändligheten när det kommer till rensning hos mig! Om att anteckna i mobilen: man har den ju med sig, inte alltid jag har papper o penna.

   Radera
 8. Här har du en som har rensat så köksskåpen ekar tomma, garderoben likaså, alltså är mitt heta tips: Flytta! då blir det rensat kan jag lova...
  Så många konserter du varit på, det har aldrig varit min grej, har hellre suttit på en mysig pub med en trubadur och sjungit allsång, haha
  Trevlig helg så här i vårens första skälvande stunder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avskyr att flytta! Himla jobbigt! Men i samband med stambyte rensade jag i a f en del i köksskåpen.
   Om konserter: jag har, sen jag skrev inlägget, kommit på en rad andra väldigt minnesvärda. Tyvärr ligger de flesta en bra bit tillbaka i tiden.

   Radera
 9. Visst är det svårt att välja. Ä dålig på det och vill helst ha allt . Kul att läsa dina svar.
  Vad gäller konserter är det också svårt att välja; Bruce Springsteen och Rolling Stones på Ullevi. Supremes i Central Park liksom Simon & Garfunkel där eller Tina Turner i Globen, Celine Dion i Vegas. Ja, fler finns. Men att välja . Nej.
  Bäddar gör maken-. Och årstider; vår och sommar .
  Vad gäller anteckningar finns de lite här och var. En "att göra lista" finns också. Lång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde ha tagit med åtminstone två musikupplevelser från Skeppsholmen, jazzfestival: Monica Zetterlund och Susana Rinaldi (tangodrottningen från Argentina). Inser att jag verkligen borde pallra mig iväg på konsert igen.

   Radera
 10. Det är verkligen inte lätt att välja. Det mesta har sina för- och nackdelar. Kul att du sett Spice Girls med din dotter. De var mina favoriter under nittiotalet. Och Backstreet boys, dom får man inte heller glömma bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TVÅ gånger har vi varit på Spice Girls, Dottern och jag! Första gången på Globen, sista spelningen med "gamla" gänget innan de gick åt olika håll. Men sen såg vi dem också i London, på U2 Arena, häftigt på sitt sätt.

   Radera
 11. Som stort countryfan skulle jag definitivt vilja på på Dolly Parton. Var spelade hon då? ja, det var flera av dina konserter jag kunde tänka mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett och hört Dolly två gånger, båda i Globen! Kul! Fast man känner igen inte bara låtarna utan mellansnacket också ...

   Radera
 12. Spice Girls var jag på med min dotter, trodde jag skulle vara ensam pappa... men icke då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En speciell upplevelse eller hur? Kul minne tycker jag!

   Radera
 13. Spice Girls hade varit en dröm. Som liten tjej älskade jag den gruppen. Blev lite avis på dig nu.

  SvaraRadera