söndag, mars 26, 2023

Tre tankar att skylta med

Idag blir verkligen allting av lite senare än vanligt, med start från frukost! Det är den där tidsomställningen som spökar, den man säger att vi ska bli av med, men ingenting händer. Europa har förstås större bekymmer att hantera.

För den som bor i storstadsområde gäller oavsett tid på året och dagen att det ofta är väldigt svårt att hitta en parkeringsplats, i alla fall en som är laglig. Och är den det kostar det skjortan att använda den.
Så den som tillverkat och satt upp varningsskylten ovan är, kan man misstänka, en person som talar av egen erfarenhet ...

Skylten nedan är falsk. Men den har jag återskapat, eftersom jag i åratal hade exakt en sådan sittande på min vägg, med tillhörande respekt för mitt värmländska modersmål. Men vart tog skylten vägen? Vet inte. Överväger allvarligt att återskapa den en gång till, men då i korsstygn!Väljer att runda av denna Skyltsöndag i turkosa toner tillsammans med en tanke som man alltför sällan tänker men som här är tryckt i klartext, på en ovanligt vacker presentask: den enklaste sak du upplever i dag kan vara ett dyrbart minne i morgon. 

Fler skyltar spanar den intresserade som vanligt efter via BP:s blogg Konst eller konstigt. Kolla i hennes högerspalt!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Så omtänksamt av personen att sätta upp "varningsskylten" i t-korsningen. Jo, parkeringar kostar verkligen skjortan i nollåttaland. Varje gång jag parkerar i Täby Centrums varmgarage skänker jag en tacksamhets tanke till ledningen som bestämt att parkeringen där ska vara gratis i fyra timmar för centrummedlemmar och två timmar för vanliga döda.
  Jag älskar olika dialekter (undantag skånska, som jag har svårt att förstå). Har bara hört Stefan Holm prata värmländska och tyckte att dialekten var oerhört charmig. Dessutom hajade jag vad han sa;-)
  Rent allmänt är det alltid de små händelser man uppskattar och kommer ihåg långt senare. Konstigt nog faller stora events i glömska.
  Tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan H förstår nog alla, han pratar rätt utslätad värmländska - men t o m jag har svårt att hänga med när hans pappa pratar!!!
   Även jag kan ha himla svårt med skånska, i a f vissa varianter.
   Gratis p är bara att tacka och ta emot (fnissade åt din lilla felskrivning, det lär väl inte vara så många döda som tar bilen till Täby C ...)

   Radera
 2. LillaSyster6:38 em

  Sista skylten får mig att le=)
  Det gäller att ta tillvara varje dag ♡

  SvaraRadera
 3. Börjar med sista skylten. Så tänkvärt!
  Medan första skylten gör en rivstart! Klart man inte ska parkera i en T-korsning...men förstår att det är lätt hänt om det är ont om parkeringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det kan bli dyrt står i a f utom alla tvivel!

   Radera
 4. Värmländska som är så fint. Att parkera i t-korsningen kan gå illa på riktig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också mitt modersmål!

   Radera
 5. Tänk att det behövs en skylt som säger att man inte ska parkera i t-korsningen? Men tydligen är det så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja behövs - det här ser väl ut som en skylt som kommit till helt på privat initiativ? Jag tror stenhårt att det är nån som gjort misstaget själv - och vill att andra ska slippa. Det kostade nog en rejäl hacka - tänk om bilen blev bortforslad också?

   Radera
 6. En fin tjusig turkos skylt som absolut är tänkvärd!

  SvaraRadera
 7. Värmländska är så fint, jag bodde tidigare i gränstrakten mellan Dalarna och Värmland och älskade dialekten som var en blandning, fast mest säfska. Den sista skylten tar jag till mig...

  SvaraRadera
 8. Missade tyvärr dina skyltar igår. Men idag så är jag med.
  Värmländska kan jag ganska bra hänga med på. Påminner ofta en del om "väschötskan".
  Och den sista skylten föll mig verkligen i smaken. Fint att få denna text på en fin presentask.

  SvaraRadera