måndag, mars 27, 2023

Väderdepp

Jo jag vet ju. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och man kan inte tro att vintern ska ha tagit slut den 27 mars. Men ändå. Nyss tog jag bilder på blommande vintergäck, snödroppe och krokus. Nu är alla vårtecken dränkta i snö. Den yr. Issörja på trottaren. Halt på gatan. Vindarna är iskalla, utan nåd. 

Försöker trösta mig genom att läsa ut en bok, äta några goda gröna vindruvor, undviker att titta ut  jag har ju redan utmanat naturens krafter så det räcker för i dag, kunde ha blåst bort men mina kilon räckte för att hålla mig kvar på marken ändå.

Letar upp en bild som jag tog efter förra "snösmockan" när ljuset kommit åter även om världen fortfarande var vit. Och hittar ännu ett foto som visar vinterns bättre sidor. Om det nu ska fortsätta vara vinter kan den väl åtminstone vara så hygglig och visa sig från den vackra sidan? Det blir mindre deppigt då. 


Nattens minusgrader sätter sina spår.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. älskar alla svenska årstider 🇸🇪

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passa på och vinternjut, själv längtar jag efter våren.

   Radera
  2. många svenska barn åker pulka och njuter ☃️

   Radera
 2. Undrar nyfiket vad bild nummer 2 föreställer? Ser ut som ett staket/stängsel. Otroligt läcker bild, nästan så att man vill ta en tugga;-)
  Här var det lika eländigt som hos dig. Håller helt och hållet med dina synpunkter. Just nu blåser snön horisontellt. Det kan ha sina fördelar med tanke på bilen, som då bara bli insnöad från en sida... förutsatt att vinden inte byter riktning förstås...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bild två är frost i ett metallnät/stängsel, helt rätt!
   Hos mig är det fortsatt snöyra och kallt och blåsigt. Avskyr det.

   Radera