onsdag, maj 09, 2018

Alla vill väl ha hårda paket?

Det är presentdags. Inhandlar något som jag tror festföremålet ska uppskatta. Men för att en gåva ska få det där lilla extra bör den förpackas på något trevligt sätt, eller hur?

Visst får man ofta den tjänsten utförd i butiken där man handlar, men inte alltid. Alltså ser man till att ha lite presentpapper hemma, i trevligt mönster och passande färger. Och tejp. Och snören.

Fast jag har kommit på ett alternativ som jag är väldigt nöjd med.
När jag knallar runt på Ikea kommer jag förr eller senare till avdelningen där man plockar med sig smått och gott till köket. Ofta erbjuds snygga burkar, i flerpack med tre stycken i samma design men i olika storlekar, till ett klart försumbart pris. De finns kanske inte alltid, men håll utkik!

När de finns så köper jag dem. Och när det sedan är dags att slå in en present stoppar jag in prylen i en burk och knyter snöre runt. Ingen tejp behövs, så det blir enklare att öppna. Förpackningen är inte bara billigare än "fint papper", den är tilltalande för ögat, den kan återanvändas också! En liten bonusskänk helt enkelt! Är dessutom presenten av ömtålig sort utgör plåtburken ett pålitligt skydd mot stötar. Rena drömmen för en sann burkslav (som jag brukar kalla mig).

Visst är det bra? Alla vill väl ha hårda paket!?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. fiffigt, fast hittar jag en påfågelsburk så behåller jag den själv!

  SvaraRadera
 2. Självklart! Jag behåller ju också, som du vet ...

  SvaraRadera
 3. Skitsmart! Tack för tipset:-) Har iofs inte varit på IKEA på minst fem år, men coola burkar finns det ju i stan också. Å burkar kan man aldrig ha för få av;-)

  SvaraRadera
 4. Bra idé. De paket jag slår in själv brukar inte bli överdrivet tjusiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är enkelt och går fort och blir snyggt - vad kan man mer begära?

   Radera