onsdag, maj 30, 2018

Mitt liv som florist

Det finns dagar när jag tänker att jag skulle ha blivit florist och lycklig på köpet. Njuter av att komponera buketter, knyta en krans till barnets hår eller bara plocka vilda blommor och sätta i en vas lite hipp som happ. Stor eller liten spelar heller ingen roll.

Enklast är det att få den där lyckokänslan just så här års, när nästan allt där ute får plockas och dessutom har den odiskutabla fördelen och kvaliteten att vara gratis.

Försedd med sax går jag på vandring i Barndomslandet och kommer hem med lupiner, hundkex och en foderärtväxt som egentligen är en plåga (ja det säger man ju om lupiner också) men som blommar snyggt och klarblått. Prästkragarna har ännu inte slagit ut.

Mer behövs inte! Nu står den på verandan och bara lyser, den där sommarbuketten som Interflora inte kan slå för mindre än 500 spänn, om ens då.
Visst, jag fick med mig en fästing hem också, men den har jag gjort mig av med. Ingår nog i ett liv som florist.

Samtidigt sjunger fåglarna så att jag nästan får lust att be dem dämpa sig en aning.
Men bara nästan.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. En helt underbar bukett! Vardagsrikedom att kunna få plocka så där, tycker jag.

  Som den här buketten: https://solsomsol.blogspot.com/2014/07/far-man-plocka-blommor-i-spanien.html

  Jag var inne ett tag på att bli trädgårdsmästare i samband med att jag fyllde 40 men valde annat istället. Man ska ha en hobby att njuta av också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgårdsmästare är hårt jobb. Florist känns lite mindre arbetsamt, håll med om det?

   Radera
  2. Ja, det var nog en av orsakerna till att jag valde bort det. Dåligt betalt är det också samt en utbildning på annan plats under några år. Nä, den ekvationen var inte bra för mig. Florist låter lite lättare, ja!

   Radera
 2. Så fint! Faktiskt litet extra fint och nostalgiskt med vilda blommor tycker jag. Som barndomens somrar. Jag kan tänka mig att du gör väldigt fina midsommarkransar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt underbart att kunna plocka av naturens små underverk!

   Radera
 3. Va' duktig du är! Du är inte den enda som bloggat om lupiner idag. Vi hade många här i närheten förut, men jag har inte sett en enda i år. Älskar dessa vackra blommor, men har aldrig vågat plocka dom, då jag läst att de är giftiga. Ja, det är ju samma sak med svampar. Alla som är vackra är oätliga och/eller giftiga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du behöver ju inte äta lupinerna ... Dessutom är det mest fröna och de kan ju vara intressanta för småbarn att stoppa i mun.

   Radera
  2. Nä det är säkert inte rekommendabelt att äta lupiner, förmodligen inte de andra heller ... men det hade jag heller inte tänkt göra!

   Radera
 4. Härlig sommarbukett.

  SvaraRadera