torsdag, maj 03, 2018

Apropå lökväxter

Det är framför allt lökväxternas storhetstid just nu: tulpaner och narcisser och påskliljor har avlöst krokusarna men kraften som finns i alla dessa lökar i världen får aldrig underskattas.

Alltså betraktar jag med stor respekt den gula löken som tröttnat på att ligga och vänta på sin tur här i mitt kök och i brist på bättre börjat skicka ut fina gröna blad.

Nu får den sin belöning: åker ut i en kruka på balkongen bredvid plocksalladen och basilikan. Där får den leva friluftsliv och fortsätter förhoppningsvis att växa. Späda lökblad smakar gott i salladen! Och blommor får andra lökar leverera.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. grönt är gott i salladen, den ledsna löken bildar fina vita blommor, plantera i kruka.

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Snacka om alternativ återvinning. Ibland har jag också haft lök som "slagit ut", men jag har då aldrig tänkt på att plantera den i en kruka på balkongen. Vilken bra idé! Tack!

  SvaraRadera
 3. Löken har hamnat i jord och fått vatten. Så får vi se vad som händer!

  SvaraRadera
 4. Den kommer så klart att växa och ge dig bra grönt att ha i maten. Men sedan kommer blasten säcka ihop. Har också provat.😁
  Jag brukar använda det gröna, de är ju lite mildare och blir ett trevligt färginslag i maten. Ja, när jag inte måste gömma det för sonen som annars sitter och petar bort det.

  SvaraRadera