lördag, maj 05, 2018

Gula gubbar som invaderat världen

Du har ju också mött dem, i olika sociala medier och kanske också i andra sammanhang. De kallas "emojis" och har på mindre än tio år invaderat världen, gett oss något som liknar ett nytt språk. Jag skriver om företeelsen på gratissajten News 55, bland annat detta:

"Till en början var de gula figurerna något som nästan bara japaner skickade. Men på sisådär tio år har emoji-armén intagit resten av världen. Idag lär det finnas flera tusen varianter av sådana här ikoner. Floran är helt enkelt enorm, och den är inte enhetlig – olika telefonmärken har exempelvis olika emoji-utbud inlagda.

Eftersom användandet bara ökar gäller det att hänga med. Du som läser detta är förmodligen också en av dem som avslutar dina budskap med en gubbe! För nio av tio kompletterar sina inlägg i sociala medier med en emoji, åtta av tio använder dem i sms och det uppskattas att mer än sex miljarder emojis används varje dygn i världen ..."

Hela min text läser du när du klickat på den här länken.
Kul om du kommenterar, kanske också delar för fler att läsa!?!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Emojs är på gott och ont. Jag har upplevt dem på ont när jag ändrade bloggdesign för en tid sedan. Plötsligt när jag hade provat olika designer och gjort en massa jobb för att anpassa den mall jag hade valt så satt sex fula stora emojs under varje blogginlägg och så skulle läsaren kunna välja att klicka på en av dem som kommentar. Jag blev helt förtvivlad. Det såg ut som om bloggen tillhörde ett barn. Jag kunde inte få bort dem så jag skrev till supporten.
  Morgonen efter var de borta. Fick Mail från supporten: var är de, ser inga emojs. Trolleri trollera. Fattar ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan! Sån tur att du fick hjälp.

   Radera
 2. gör det sällan, använder inte utropstecken, SKRIKER inte heller, äger en antik mobil, ingen idé att skicka till mig heller... 🇫🇮 🤓

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt som det är trillar du nog dit!

   Radera
 3. Jag är med i Hanneles klubb - har aldrig använt varken emotikoner eller emojs. Förkortningar, i synnerhet i privatpost, gillar jag inte.
  Däremot har jag alltid ritat i mina brev, och fortsätter med att illustrera mina mejl med passande illustrationer.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter trevligt med lite illustrationer av personlig sort!

   Radera