torsdag, maj 31, 2018

Intressanta bloggar?

En av mina trogna läsare konstaterade nyligen att jag skriver mycket om böcker nu för tiden.
Jo, det har ökat även om mitt intresse alltid funnits där.
Mia i bokhörnan ställer denna vecka följande helgfråga: Följer du någon anna blogg, icke bokblogg?

Faktiskt gör jag nog det. Eftersom jag ofta hoppar på diverse fotoutmaningar blir det också att jag håller koll på dem som kommer upp med olika teman att illustrera. Men jag noterar också att bloggar som jag följt har allt glesare poster, hos några kammar jag helt noll när jag klickar in mig. Och det lönar sig väl knappast att rada upp dem ... så böckerna dominerar trots allt. Kanske missar jag intressanta bloggar, tipsa mig gärna!

Bonusfrågan är denna vecka bokrelaterad istället: När läser du helst, alltså vilken tid på dygnet? Från att ha varit en envis kvällsläsare (ska man till jobbet finns ingen morgontid över) har jag blivit en mera då-och-då-lite-när-det-passar-läsare. Försöker exempelvis utnyttja bussresor för läsande och vid längre bilresor har vi alltid en cd-bok i spelaren.

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Vilken tur att jag inte behöver iväg till jobbet längre! nu kan jag läsa precis när jag känner för det och helst då på kvällen och natten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver heller inte upp i ottan längre men vanor sitter i: tidningsläsning!

   Radera
 2. Håller helt med dig, blogglandia börjar bli en glesbygd. Det är många som antingen har slutat helt och gått över till Instagram eller bara bloggar mera sällan. Det fina vädret gör nog sitt till också skulle jag tro. Himla synd tycker jag.
  Läsvanor jo... Alltså när jag fortfarande jobbade och innan jag började blogga (2008) hade jag alltid en riktig bok med mig som jag läste på bussen/tåget/tunnelbanan. Nu är jag en utpräglat balkongläsare som mest läser på kvällarna. Kul att vi alla är så olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov att vi FÅR vara olika!

   Radera
 3. mest blir det trädgård, även i facebook

  SvaraRadera
 4. Jag följer några väldigt olika bloggar, även sådana som ligger långt från hurdan jag är. Det är intressant och spännande och kan vara lärorikt. Jag tycker också ett det är intressant att se vilket språk de använder i olika slags bloggar. Men jag är ju ny här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det dyker upp nykomlingar, som du! DEt finns definitivt mycket att hämta för den som surfar i bloggvärlden, både kul och seriöst.

   Radera
 5. Jag är morgonmänniska och ställer ofta klockan lite tidigare så jag hinner läsa i alla fall några sidor innan jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det skulle jag aldrig fixa ... älskar min säng ...

   Radera
 6. Jag är periodare och läser när jag kommer åt, då lägger jag knappt boken ifrån mig.
  - Va? Mat? Köket är där, fixa nåt själv, jag läser!

  Nä riktigt så illa är det kanske inte men jag önskar det vore! :)

  Tips? Nä, inte egentligen ... Som flera konstaterat är det lite stiltje nu, det kom väl med värmen i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt om/när man hittar en bok som tar tag i en totalt!

   Radera
 7. Anonym3:35 em

  Läser helst till frukost numer. Ja den där frukosten kan nästan pågå fram till lunchtid om jag har en riktigt bra bok på gång. Vill väldigt gärna även läsa i sängen på kvällen, men då tenderar ögonlocken att bli alltför tunga.
  /ullaw - en ständig följare.
  Tack för resten för alla bra boktips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla, jag uppskattar att du är en sån trogen besökare! Men läsa till frukost uppskattar jag inte, annat än tidning förstås. Kul om du hittar böcker du gillar genom mig!

   Radera
 8. besökte ofta fotobloggar förr, men sedan jag stängde ner fotobloggen så blir det mer sällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gems Weekly får mig att kolla runt i a f.

   Radera
 9. Då och då och lite när det passar läsning är inte dumt, brukar köra med det när det finns ledig tid: när jag promenerar, pendlar till/från jobbet och fixar hemma blir det ofta ljudböcker och på andra lediga tider vanliga böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta chansen när den kommer!

   Radera
 10. kollar ständigt nya bloggar, men det blir mestadels bokbloggar. läser gör jag gärna om nätterna och ute om dagarna. men på småtimmarna brukar jag vara lite trött...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju tänka på skönhetssömnen eller hur ... :-D

   Radera
 11. Jag har också sekundtidtabell på morgonen när jag ska till jobbet så då finns verkligen ingen tid att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och den vanan är svår att bryta, så jag försöker inte ens!

   Radera
 12. Verkar ju spännande med fotoutmaningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur? Men det fanns fler förr. "Veckans fönster" fick mig exempelvis att titta på fönster oavbrutet. Blev många inlägg, men nu är den nedlagd.

   Radera