lördag, november 17, 2018

Bok med hjärta


Det vita hjärtat bara dök upp i en låda. Vet inte om det är tänkt som bokmärke, men ett bokmärke har det fått tjäna som. Denna gång i en historia med mycket hjärta i: Michael Nyqvists hyllade debut "När barnet lagt sig". Hittade den på Stadsmissionen för en tjuga och så visade det sig att jag köpte den på det som skulle ha varit författarens/skådespelarens 58-årsdag, om han inte hade blivit ett av cancerns många offer, bara 56 år gammal. Sorgligt!

Boken handlar om hur han som barn får veta att han är adopterad, med påbrå från Italien, och hur han sedan ägnar massor av tid åt att hitta sin biologiske pappa. Fast jag tycker nog Michael Nyqvist var bättre som skådespelare än som författare.

Boklysten leder lördagsjakten på våra bokmärken. Mitt vita hjärta är lite knubbigt, lent att ta på och blänker förföriskt i läslampans sken. Hur det hamnat hos mig har jag inte en aning om!
Klicka på länken och kika på fler bokmärken! Och visa gärna vad du själv använder för att hitta tillbaka till rätt ställe när du tagit läspaus.

Copyright Klimakteriehäxan 

11 kommentarer:

  1. diskret hjärta, idag har jag riktigt nostalgiskt - gillar ju återvinning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. (har länge vetat att jag har en halvbror, han började söka min pappa... min halvbror föddes i Stockholm, han visste inte att min finska far flyttat till Sverige... men vi träffades i somras, riktigt trevligt ❤️

      Radera
    2. (trevligt att få en bror i min ålder... halvbror är mycket lik mig, kopia av min lillebror. Min far flyttade tillbaka till Finland för typ trettio år sedan)

      Radera
  2. Så sött. Undrar vad det är gjort av. Snäcka? Plast?

    Jag tycker mig känna igen det, kan det också ha hängt med i någon sådan där lockelse till Bonniers Bokklubb eller så?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förmodligen plast och ja, kanske nån bokklubb igen???

      Radera
  3. Någon gång får du avslöja hur många bokmärken du egentligen har - riktiga och sådana som det här hjärtat.
    Det var verkligen tragiskt att Michael Nyqvist fick lämna jordelivet så tidigt. Han var verkligen en enastående skådespelare bland annat i Millenium serien tillsammans med Noomi Rapace.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag vet inte hur många jag har men de dyker upp lite här och där. Fortfarande några kvar. Sen självdör väl den här "serien". Har du inget att visa oss???

      Radera
    2. PS håller förstås helt med dig om Micke N.

      Radera