torsdag, november 22, 2018

I väntan på ja-ni-vet-vad

Det lackar mot ja-ni-vet-ju-vad. Bara en månad kvar.
Jag styr mina steg mot Det Stora Varuhuset på Hamngatan som jag brukar så här års. Blir lite besviken på skyltfönstren, men kanske är det inte färdigt än? Skylten tyder på det. Fast om man laddar ner en speciell app ska det tydligen bli skojigare. Jag har inte gjort det, än i alla fall.

Inne i entréhallen känns det bättre, för där är det klart så att Tomten kan ta emot barnen. Granen är klädd. Bord med pennor och papper utlagt för önskelistor, Tomtens egen brevlåda och så förstås hans "tron" av is där han ska sitta och se så där ho-ho-ho-gemytlig ut när hans arbetsschema så kräver. Snart så ...

Skriv din önskelista först ...
... och lägg den sedan i den här fina brevlådan!
Absolut snyggast i skyltningen: dessa supermaffiga amarylliskrukor.
Imponerande storlek på granen, som alltid.
 Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. kul att jultraditioner hålls vid liv ❤️
    i Göteborg är NK klar:
    http://hannelestraditioner.blogspot.com/2018/11/julfonster-nk-goteborg.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tittade på dina fönster igår och gick förbi "mitt" NK i dag igen. Det var bättre förr. Om det inte händer något mer.

      Radera
  2. Lever så långt ifrån stadslivet att jag inte fattat att den omdiskuterade amerikanska seden med tomten i varuhuset, kommit hit.
    Hörde av en tomte att så många ungar blir så upphetsade att de kissar på sig när de sitter där i knäet, så den tomten fodrade sina byxor med blöjor.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ooops ... det låter ju inte så trevligt ... Tycker nog att jag sett de där varuhustomtarna i rätt många år vid det här laget. Fast jag undrar hur stor succé de gör, egentligen. Får intrycket av att allt färre barn tror på tomten.

      Radera