onsdag, maj 01, 2019

Älsklingsmat

Det kan tyckas obegripligt, men det är sant: varje gång jag sätter gaffeln i sprider sig matlyckan i min kropp. Och det händer om inte dagligen, så i alla fall ofta. Flera gånger i veckan, säkert. Tröttnar inte!

För ett drygt år sedan hände det sig nämligen att jag blev Viktväktare. Igen. Tredje gången tror jag det är. Kanske är det tredje gången gillt? Resultatet är nämligen ganska gott, och (en betydande del av) anledningen stavas b-a-n-a-n-p-a-n-n-k-a-k-a.

Mycket enklare kan det inte bli. Vispa upp två ägg, mosa en banan och blanda i. Grädda i pannkakslagg med lite smör eller margarin. Det tar kanske fem minuter från start till mål. Ät med bär, färska eller tinade djupfrysta. Njut!
Det gör i alla fall jag.

Allra godast är det att äta bananpannkakan tillsammans med de där stora odlade blåbären, men när det blir svensk bärsäsong igen (det blir det väl får vi hoppas) går säkert allt annat man kan plocka där ute lika bra.

Någon har påpekat att anrättningen mycket väl kan sparas och ätas kall också, men hittills har jag inte lyckats lämna kvar en enda smula för senare konsumtion. Tallriken blir garanterat tom, och jag ganska mätt. Framför allt nöjd. Och glad över kilona som bananpannkakan så att säga tagit med sig.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Ska absolut pröva :-). Har också varit med i VV och lyckades den gången i början på 2000-talet gå ner 14 kilo. Utan bananpannkaka. Men de har jag gått upp med råge tyvärr.
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allra svårast är att hålla de där kilona borta på längre sikt ... jag fortsätter med bananpannkakorna!

      Radera
  2. Hur gott som helst!
    (jag gör smoothie med banan och avocado)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar avokado - men det "kostar" mera sett ur VV-vinkel, så där ransonerar jag.

      Radera
    2. avokado innehåller nyttiga fetter
      100 gram banan innehåller mer kolhydrater än 100 gram coca-cola...

      Radera
    3. Men enligt VV-programmet är banan (med mycket fibrer, vitaminer och bra mättnadskänsla) 0 poäng. Avokado flera stycken. Och det funkar ju!

      Radera
  3. Det var otippat! Alltså att bananer är "bantningsmedel". Här har jag lärt mig något nytt igen. Kul att bananpannkakor fungerar för dig.

    SvaraRadera
  4. Hoppas att du verkligen lyckas denna gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt nöjd än så länge ...

      Radera
  5. Mumsigt! Har aldrig provat, undrar om herrarna här hemma skulle gilla det? Lillherren, säkert. Det är ju sött och heter pannkakor, liksom! Mer tveksam till den andre ... :D

    BP:s kommentar fick mig att tänka på två kompisar i gymnasiet. De var lite rundlagda och provade alla möjliga dieter. Bland annat banandiet. Vet inte hur många bananer de skulle äta per dag, undrar om de äter bananer i dag? Fungerade dieten? Det lär vi inte få veta eftersom de köpte sig en 200 g chokladkaka till filmen på eftermiddagen ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror iofs inte att man stoppa i sig hur många bananer som helst ... men de är rika på både fibrer och vitaminer, så VV anser att det är bra kalorier. Barn gillar bananpannkaka, det vet jag. Men gubbar - tja, min hulde make har inte ens velat testa ...
      Dina skolkompisar påminner mig om min egen citrusbantning med Lill-Babs. Man fick äta alla citrusfrukter, hur många som helst. Hela jag förvandlades till en juicepress och det gjorde riktigt ont, så den kuren blev inte långvarig. Fast hade jag stått ut hade jag kanske blivit väldigt mager ...

      Radera