söndag, maj 19, 2019

Största barnet i Stockholm?

Den blev klar för bara en vecka sedan, den jättestora fasadmålningen (Stockholms största?) på hotell Clarion vid Skanstull. Barnet under solgul paraply ser ut att trivas på den där väggen. Och regnar det rejält har hen ju i alla fall gummistövlar ...

Motivet till det här bidraget till bloggstafetten Skyltsöndag har skapats av GraffitiSthlm, en konstnärsduo bestående av två killar som enligt sin egen reklamslogan "målar på allt". Klive och Kaos heter (?) de, de målade i fem dagar och den färgglada ungen kan vi räkna med att ha kvar i blickfånget tills det blir dags för en fasadrenovering, om sisådär två år.

Jag har också frågat upphovsmännen om verket har något budskap. Svaret är ja: "Budskapet är att färg ger glädje, glädje är kärlek, sprid kärlek" står det i mailet jag fick. Gott nog, tänker jag!

Dessutom stod jag plötsligt öga mot öga med en i mitt tycke rätt fyndig skylt som är noggrant väder- och årstidsanpassad. Visst, man vet ju vid det här laget att för mycket solsken är skadligt. Och att gå på bio är ju faktiskt trevligt året om.
BP är hjärtat i skyltandet och du hittar alla skyltare om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Läckert, nu finns det fina muralmålningar på Hisingen med.
  Du som gillar nya ord, kanske spacelag är något:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/den-skenande-planeten-av-maja-lundgren.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt när fulgraffiti ersätts med sånt som görs med lite tanke!

   Radera
 2. Väggmålningen är ju suverän! Äntligen poppar det upp flera sådana i Stockholm. I utlandet är det ju mera "normalt". Himla roligt att du gjorde research och kontaktade killarna med de coola namnen. Vad gör du inte för Skyltsöndag, eller hur;-)

  Filmstadens popcorn skylt är ju hur fyndig som helst. Där har reklambyrån verkligen tänkt till!

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä som sagt, vad gör man inte för Skyltsöndag ... fast jag gick i alla fall inte på bio, inte än ...

   Radera
 3. Det där med att smycka fasader genom konst tycker jag är roligt! Mera liknande den härliga lilla flickan. Jättetufft! Och bioskylten är suverän! Ha en fin vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul när tom vägg får liv! Och det blir säkert bioväder också.

   Radera