fredag, maj 31, 2019

En alldeles vanlig fredag

"Fem en fredag" är en liten enkät man hittar hos ElisaMatilda. Som i dag. Temat är UPPREPNING:
 1. Vad upprepar du flest gånger under veckan? Min frukost. Rågrut, kalkonpålägg och sallad, ibland också ett kokt ägg. Och Rapport i SVT1 ser jag i princip dagligen.
 2. Vilket album kan du lyssna på om och om igen? "Anticipation" med Carly Simon, i stark konkurrens med "Tapestry" av Carole King. Samma genre, förvisso.
 3. Vilken är en historia du berättat flera gånger? Om hur det är att leva med kackerlackor som sambor. En skräckhistoria, i mitt tycke! Tror att jag dragit den ofta, möjligen alltför ofta ...
 4. Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang? Kalvlever Anglaise kan jag äta på flera krogar, aldrig hemma eftersom jag är ensam om att gilla lever.
 5. På vilket sätt är idag som vilken dag som helst? Vanlig frukost, i sällskap med Svenska Dagbladet. Gör Nian, sedan svåra sudokun, därpå dagskrysset och yippee, det är fredag – då finns fredagskrysset dessutom! (Jo, jag kollar förstås nyhetssidorna också, det kan ju ha hänt något i världen medan jag sov ...)  
 6. Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Hej igen! Om något helt annat. Kan du beskriva på vilket sätt det blev fel och tala om huruvida försökte kommentera från dator, padda eller telefon igår? Tacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS jag använde min lapp när det inte funkade, om det gör nån skillnad - gör faktiskt alltid det

   Radera
 2. Svårt att beskriva - men i dag ser det ut som vanligt igen. När jag inte lyckats har hela skärmen sett annorlunda ut. Om det händer igen ska jag ta en skärmdump och skicka till dig!

  SvaraRadera
 3. kackerlackor såg jag en morgon i mitt kök när jag tände lampan! Detta var i Sverige, renoveringslägenhet, inget jag upprepar på släktmiddagar... frukost med Göteborgs-Posten, maken trodde det var måndag och höll på ta med sig saxofonen för måndagsträning...

  SvaraRadera
 4. Uschiamig för kackerlackor!! Det låter verkligen som en skräckhistoria! Jag önskar dig en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vidriga djur! Hoppas på lite sol, ha en bra helg du också!

   Radera
 5. Kalvlever Anglaise har jag inte ätit på år och dag. Älskade den rätten, men har inte sett den på någon meny på minst fem år.
  Kackerlackor har jag också mina minnen av. Finns det äckligare djur?! Skull inte tro det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kackisar är vidriga, kalvlever anglaise finns regelbundet på ett antal krogar! kan aldrig bli omodernt!

   Radera
 6. Kackerlackor hade vi på bankkontoret på Norrmalmstorg i mitten av 80-talet, man kunde hitta dem på väggen eller skrivbordet när man kom till jobbet. Det blev många turer med Anticimex...en restauranggranne delade med sig...Alltså, jag känner inte igen dina musikfavoriter, inte kände jag igen Elisas heller, jisses jag är ju helt out!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kackerlackor är hemska och rysligt svåra att bli av med om de en gång kommit in. Mina singer-songwriters är amerikanskor, 70/80-talsartister. Håller! Carole Kings liv har t o m blivit musikal, riktigt bra den med.

   Radera
 7. Vilken lycka med korsord till frukosten. :) Jag kryssar via app och tävlar mot svärmor och kompis på tåget till jobbet. Kul men inte riktigt samma sak.

  SvaraRadera