lördag, juni 01, 2019

En älskad bokbjörn


Boken om Nalle Puh var den allra första jag läste alldeles själv. Jag älskade AA Milnes björn från första sidan, mest kanske när han jagade Heffaklumpen. Det är något vänligt och mjukt med den där nallen, till och med vänligare och mjukare än de flesta andra i hans släkte.

Så vad är mer självklart än att man vill ha honom som bokmärke, när han nu råkar ligga där i lådan och bara vänta på att bli återupptäckt och tagen i bruk? Se hur han beundrar trollsländans flykt, mitt i grönskan och med lätta sommarmoln på himlen ... rena idyllen!

Veckans bokmärke hittar du hos fler: Boklysten, HanneleMösstantenBPEmma och Gerd. Blir vi ännu fler? Men mina är nog snart slut, känns inte som att jag ska skaffa så många nya när jag nu visar mitt fyrtionde!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. riktigt söt, en klok nalle, mitt märke är för nördar:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/favoritbokmarke.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har fina egenskaper, herr Puh!

   Radera
 2. Men vilket sött litet bokmärke du hittade i dina gömmor!

  Det sägs ju att man ska vara ärlig så jag måste erkänna att jag har egentligen aldrig fattat Nalle Puh. Kanske har jag aldrig försökt heller. Vet att sonen fick en bok men vi var lite ljumma inför den båda två. Eller så smittade jag av mig.

  Oavsett, bokmärket är väldigt sött!

  Må du hitta fler, jag har ju precis börjat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte säker på att jag skulle uppskatta honom så mycket i dag ... borde faktiskt testa! Men det har ju blivit Disney-varianten som tagit över, skymmer originalet. Några fler märken blir det kanske, jag vet speciellt ett som jag undrar var jag gömt ... en rosa nalle ...

   Radera
 3. Även jag är uppväxt med Nalle Puh. Han och hans vänner ingick i hushållet - ja, i mer än hushållet, vi kallade spårvagnarna för heffaklumpar.

  Precis när jag tänkte ansluta mig till både bokmärks- och kassinläggen, så dog min kamera.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nu påminde du mig om att jag inte lagt ut nån kasse på länge! Men numera använder jag kameran alltmer sällan, tar mina bilder med mobilen - kan inte du göra det också?

   Radera
  2. God idé - om jag hade en mobil!
   M

   Radera
 4. Åh, ett Nallepuhbokmärke! Så fint. Jag minns att jag inte förstod det där att Nalle puh dunsade nerför trappan i boken vi hade. Senare förstod jag att Cristoffer Robin gick nerför trappan och höll sin nallebjörn i ena benet. Jag kunde inte koppla ihop det med den levande Puh som berättelserna handlade om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det kunde ju verka väldans knepigt ...
   :-D

   Radera
 5. Visst är det ett sött bokmärke:-)
  40 stycken bokmärken som du lagt upp - WOW! Mina är också nästan slut. Får se om jag kan hitta några "låtsas-bokmärken";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag kanske borde rensa i mitt förråd, ingen levande människa kan väl ha användning för 40 bokmärken ... vi får se hur det går, jag är generellt sett rätt dålig på att slänga ...

   Radera