torsdag, juni 13, 2019

Visst vill vi ha besök! Och kommentarer!

Torsdag eftermiddag betyder ny helgfråga från Mia i bokhörnan. Idag denna:
Hur viktigt tror du det är att man besöker och kommenterar andra bokbloggare? Utveckla gärna ...
Utan besökare blir ju bloggen rätt död, någonting åt onani-hållet i bästa fall. Jag menar att visst kan man blogga väldigt mycket för sin egen skull (jag brukar hävda att jag gör det) men nog är det roligt och viktigt att fler är intresserade. Utan kommentarer blir den också tämligen livlös. Observera förresten att detta gäller inte bara bokbloggar utan alla sorter!

Dessutom försöker jag numera svara på alla kommentarer som besökare lämnar här. Det blev möjligt tack vare att Emma (som jag bara "känner" via bloggen) förklarade hur man gjorde. Samma trevliga människa gjorde också min text "I ljust minne bevarad" till e-bok och läsbar i pdf-format, inget jag hade bett om men naturligtvis blev jätteglad och tacksam över! Där ser man hur en oteknisk bloggare kan få hjälp av ett bloggande datasnille! 

Bonusfråga: Vad är din favorit bland fikabröd? Tror inte att jag har någon riktig favorit, jag tycker om många goda saker, alla tämligen onyttiga. I dag smällde jag i mig en florentin till kaffet, vilket betyder en rejäl nöt- och mandelhög, insvept i något knäckliknande, på mazarinbotten. Smaskigt!
Ja men på något sätt ska man väl fira sin namnsdag?

Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. Det där var ju inte direkt vardagsfika... livlöst blir det utan kommenterande, levande bokbloggar är bäst! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis på namnsdagen, kanske ett glas cava också...

   Radera
 2. Kommentarer och respons är ju superviktig! Alla behöver en klapp på axeln, vissa mer än andra. Utan respons skulle jag lagt av för länge sedan, hittat andra sätt att skriva och roa mig på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Respons är jätteviktigt! Du ska veta att jag uppskattar dina kommentarer!

   Radera
 3. Jag har inte hört om florentin förr, men nu känner jag att jag BEHÖVER en sån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår exakt känslan. Bot finns, bl a hos Gateau.

   Radera
 4. min blogg är min läsdagbok. jag vill gärna ha kommentarer och jag ger också kommentarer. idag har jag smällt i mig en väldigt kleggig kardemummabulle. antalet kalorier vill jag inte tänka på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä man får tänka bort kalorierna och gå en extra kilometer ...

   Radera
 5. Jag håller med dig. Grattis på namnsdagen.

  SvaraRadera
 6. Även om man har en "tramsblogg" eller någon slags dagbok som jag har, blir man glad över att folk läser ens texter och uppskattar bilderna. Om de sedan lämnar en kommentar också blir jag dubbelt glad. Jag föredrar dock "kvalitetskommentarer" och inte skräp som "Fin blogg du har".
  Bakelser är inte min grej, men på Gateau har jag faktiskt ätit en Florentin en gång. Trodde att varenda fyllning i mina tänder skulle ryka;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina tänder klarade en florentin utan att ens vara i riskzonen, kändes det som. Visst gläds vi åt våra besökare och kommentarerna vi får!

   Radera
 7. Du har rätt, det blir ganska dött utan kommentarer. Grattis på namnsdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och ibland är det lustigt: man skriver nåt lite "tyngre", nåt man funderat på - och får inga kommentarer alls eller i a f väldigt få. Medan man sen slänger iväg några rader halvt på skoj och pang! så kommer reaktionerna - de är alltid kul att få, självklart, men ibland väljer åtminstone jag bort lite allvarligare ämnen att blogga om. För tio år sedan gjorde jag inte det, men bloggvärlden är annorlunda nu tycker jag,

   Radera
  2. Visst är det konstigt! Ett inlägg man knåpat på länge med mycket undersökning och möda kan falla lite platt medan ett annat få mängder. Udda.

   Radera
 8. Bloggonani var ett nytt begrepp :)))
  Ja, jag försöker också besvara kommentarer på min blogg, så att folk ser att jag läser och bryr mig.

  Den där kakan verkar hur god som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar varmt en och annan florentin medan du surfar runt hos bloggarna i "din krets"!

   Radera
 9. Det är alltid roligt att någon annan än jag själv som tittar på bloggen. Det är en riktigt god kaka du tog fram.

  SvaraRadera
 10. Grattis på namnsdagen i efterskott. :)
  Kommentarerna är klart viktiga, försöker även besvara kommentarerna så gott det går. Det är väl lite som i verkliga livet, det där utbytet med andra gör ju allt mycket mer givande.

  SvaraRadera
 11. Nötter kan jag inte äta, men mandel är gott i fikabröd.
  Intressant att flera tycker att en blogg är "levande" bara om man får kommentarer. Jag får återkoppling andra vägar, ofta IRL, att folk läst min blogg, tagit boktips därifrån, eller tänkt på annat sätt. För mig är det mer drivande att veta att ngn läser och reflekterar än att få en kommentar som "Fint inlägg", som man kan ge utan att ha läst.

  SvaraRadera
 12. Hej, jag är en riktig velpotta, jag kommenterar hos alla som kommenterar hos mig, men, svar på mina kommentarer hos dem läser jag ytterst sällan! Alltså, det funkar inte! Då har jag redan gått vidare,.... och när jag skriver ny kommentar hos någon så kollar jag inte tidigare svar, sorry, jag är kanske världens sämsta på detta, men det funkar inte för mig med svar och kommentarer hit och dit...jag har inte hittat ett för mig fungerande system. Och jag skäms ofta för att jag har kommenterat men inte läst svaren på för då är jag liksom redan på nästa inlägg. Vad göra?

  SvaraRadera