lördag, juni 15, 2019

Ett äkta fynd som märks


Var just på väg att slänga den. Prislappen som satt på en lila blus. Ännu ett reafynd, jag måste ju se till att göra skäl för mitt smeknamn "Rea-Lisa" som ibland kommer till användning i en (mycket) snäv krets.

Inser plötsligt än en gång att det finns fynd av olika kvalitet. Bäst är ju halva priset på rean, eller hur? Då blir i princip varje köp ett kap. Den här gången ännu bättre!
För i det här fallet var den påskrivna summan 100 kronor jämnt. Fast blusen, i fin dansk design av Margit Brandt, uppenbarligen nyss kostade nio gånger så mycket. Vilket jag, för tydlighets skull, aldrig skulle ha betalat ...

Nu har jag rådbråkat min hjärna för att komma fram till hur stor rabatt jag egentligen fått och mitt matematiska sinne (matte är inte min bästa gren) säger att jag shoppat för 11 procent av ursprungspriset. Eller fått en prissänkning med 89 procent om man vill se det så.

En sådan lysande affär får leva kvar ett tag i form av bokmärke. Och bokmärken är något som uppmärksammas av fler, vecka efter vecka, lördag efter lördag. Kolla hoBoklystenHanneleMösstantenBPEmma och Gerd. Blir vi ännu fler?
Jajamensan, Kerstin har tillkommit!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Det var ett riktigt fynd. Värt att sparas som bokmärke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så ofta rabatten är SÅ stor!

   Radera
 2. Kan bara gratulera till prissättningen! Att tänka i rabatter är in te alldeles lätt - man behöver vara både ekonom och trädgårdsmästare!

  Jag blir väldigt nyfiken på att se blusen dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkel, utan krage, lång ärm, en bröstficka. Margit Brandt gör snygga saker, fast jag trodde inte på den här tills jag hade den på mig! Och vad rabatter anbelangar så är jag nog trots allt bättre på de ekonomiska än de där i trädgården, som jag gillar att titta på men aldrig har gillat att rensa.

   Radera
 3. såna priser är tilltalande

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/irlandska-bilder.html

  SvaraRadera
 4. Det var ett prisvärt bokmärke, haha! Finurligt.
  http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/06/bokmarken-del-5.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar inte att jag kommer att använda det i åratal ... men ändå!

   Radera