torsdag, juni 27, 2019

Utan cirkel men med korv

Eftersom det är torsdag i dag är det fredag i morgon. Helg! Och därför finns en helgfråga, ställd av Mia i bokhörnan. Vilket denna gång betyder att jag kan vara riktigt kortfattad. Frågan lyder: Vad tycker du om att läsa böcker i bokcirkel?
Faktum är att jag har aldrig prövat, känner många som gör det och uppskattar det. Men det har aldrig blivit av för min del.

Bonusfrågan gäller grilltips. Jo, ett enda: ta falukorv, av bästa kvalitet, skär den i tjocka skivor, kanske 3 cm, och lägg på galler (eller i stekpanna). Superbt. Favoriten är Jubileumsfalu från Hemgården i Värmland. Fast det funkar förstås med andra sorter också. Det är tjockleken på skivorna som gör den stora skillnaden.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. låter som finsk bastukorv på bastustenarna... gillar falukorv men har nog aldrig grillat det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä folk gör inte det. Och missar nåt!

   Radera
 2. det låter som ett intressant grilltips! jag skicka vidare till svärsonen

  SvaraRadera
 3. Har aldrig varit med i en bokcirkel heller. Påminner alldeles för mycket om syjunta om du frågar mig.
  Gillar inte korv alls, så jag tar en bit flankstek istället;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. (syjunta på bibliotek är mysigt)

   Radera
  2. Älskar flankstek, men man kan som bekant älska flera ... Syjunta är ändå sympatiskt i grunden. Minns från när jag var barn, tanterna/mammorna trivdes. Fast jag är inte med i nån sån heller.

   Radera
 4. Grillad falukorv är godare än man tror. Vi har en liten egen firma här som gör god annars är Hemgården också god.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart underskattad eller hur?! :-D

   Radera
 5. Det är trevligt med bokcirklar, blir oftast många intressanta diskussioner. Grillar gör jag inte men tackar inte nej till grönsaksspett (vegetarian) om jag blir bjuden.;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag pratar rätt mycket om böcker fast jag inte är med i nån cirkel. Grönsaker på grillen är utmärkt, inte minst i kombination med falukorv ...! Sån tur att man får välja själv!

   Radera
 6. Bara varit med ett par gånger på Kulturkollo läser via Facebook, men har ett visst motstånd att kommentera på fb, dessutom är det oftast böcker jag inte känner så stort intresse för att läsa, eller diskutera... så då gör det väl detsamma. :)

  Tycker det är så förbaskat trist att det ska va så svårt att få tag på chark utan nitrit o en massa fyllnadsmedel i Sverige, Lidl har visserligen tysk sådan, men falukorv har jag inte sett någon nitritfri variant av. Äter väldigt sällan charkprodukter. Lät ju dock som ett tilltalande enkelt grilltips för den som nu grillar. ;)

  SvaraRadera