lördag, juni 01, 2019

Sommarlåten framför andra

Hos Orsakullan finns en liten fråga att besvara för den som känner sig hugad: Finns det någon sommarhit du fortfarande tycker om?
Tja, den musikaliska superfinsmakaren kommer väl nu att rynka på näsan, men det kan jag stå ut med, eftersom en specifik låt dyker upp i min hjärna direkt, så snart jag läst frågan.

För när Sven-Ingvars klämmer i med "Sommar och sol", då känner jag att det är sant. Den blå himlen, blommornas doft, närheten till vatten som är som gjort för att bada i. Skolavslutningen är avklarad, ledighet väntar, och i bakgrunden hör jag Bengt Alsterlind klämma ur sig någon värmländsk självklarhet av modell "Hajk".

Låten är från början fransk, med titeln "Grain de sable" (Sandkorn), gjord av David Alexandre Winter. Den svenska versionen med text av Kerstin Lindén har lockat fler artister, Icona Pop gjorde den i "Så mycket bättre" för ett par år sedan.

Redo att uppleva känslan av härlig sommar? Var så god! Snåla inte med ljudvolymen!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. GRRRRRRRRRRR! Nej, inte Sven Ingvars. USCH!!!
  Ge mig Brian Adams "The Summer of 69" istället, eller Roxettes "Joyride", please;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska vi inte vara såna!!!! :-D Jag är och förblir ett Sven-Ingvars fan, det går inte att ändra på! Har man det i blodet så har man, och hur svensk är "Joyride", i jämförelse? :-D

   Radera
 2. *ryyyys*

  Har aldrig gillat dessa sommarlåtar modell Sommartider (hej-hej).

  Då föredrar jag Visa vid Midsommartid och Vind över vindens ängar (som jag sjöng duo på en skolavslutning inför hela skolan i femma, det du!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina exempel är förvisso lite mer finstämda ...

   Radera