tisdag, juni 18, 2019

CITAT om mode och miljö

"Den stora frågan på riktigt lång sikt är dock hur konsumenterna fortsätter att agera utifrån en ökad klimatmedvetenhet. Nyligen rapporterades att klädindustrin släpper ut mer växthusgaser än vad flyget och sjöfarten gör tillsammans, enligt en rapport från FN:s handelsorgan Unctad.
Bara en sådan sak borde få några av Greta Thunbergs globala följare att avstå nästa tröjköp."

-Sara L Bränström funderar över modebranschens framtid i dagens SvD. Känner att jag är en av dem som borde tänka ett varv till innan jag slår till på nästa plagg som jag vill ha, bara för att det är roligt, inte för att täcka något behov. Och att jag nästan aldrig flyger numera är ingen riktig ursäkt ...

3 kommentarer:

 1. Ja du, där ser man. Är inte ett dugg förvånad då de flesta kläder för de stora kedjorna tillverkas i länder som Indien och Bangladesh.

  Å Greta Thunberg är alldeles för PK (och mycket till) för min smak. Sorry!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar handla om vattenförbrukning också. Och alla transporter, självklart. Samt att vi köper för mycket och inte sliter ut plaggen ... jag förklarar mig skyldig på en rad punkter! Om världens makthavare läste hälften av det Greta läst och läser skulle världen bli bättre, det är jag övertygad om. PK? Javisst, i vissa kretsar. Hopplöst outhärdlig i andra ögon ... men jag råkar tillhöra dem som önskar att fler tänkte som hon. Att leva upp till det är svårare.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera