torsdag, juni 13, 2019

T-banekonst – nu med guide

Det finns en attraktion i Stockholm som är nästan gratis, riktigt rolig och dessutom perfekt en grå och regnig dag: "Konståkning" i tunnelbanan! På station efter station har utsmyckningarna fått bre ut sig, den ena varianten mer fantasirik än den andra. Möjligen är detta världens längsta konstutställning, den brukar i alla fall kallas så.

Jag har flera gånger tagit utländska gäster med mig på en t-banetur, och samtliga har varit både roade och, faktiskt, lite imponerade. Så mycket färgglädje, så många olika budskap! Och man måste inte vara tillfällig besökare i stan, detta passar bra även för en "hemester"!
Nu har SL lanserat en pratande guide i inspelad form, bara att ladda ner här. Skådespelaren Alexander Karim har lånat ut sin röst i rollen som ciceron.

Så om vädret inte är på din sida men besökarna är det: åk kollektivt och kliv av på de stationer där du tycker det verkar mest lovande! SL erbjuder fylliga broschyrer man kan konsultera, förutom på nätet förstås.
Observera att station Fridhemsplan är stängd hela sommaren, men det är inget att sörja, för där var perrongväggarna precis lika trista som de är på Zinkensdamm ...

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Det där var något att applådera, det gillade jag! Smart med appen, då kan man själv välja vilka stationer man vill besöka också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte varit på alla stationerna ännu, får satsa på en tur när det regnar och jag inte har nåt annat för mig. Av Solna Centrum exempelvis blir man direkt glad!

   Radera
 2. gillar plattor om olika författare jag sett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de sitter väl på husväggar runt om i stan?

   Radera