fredag, juni 14, 2019

Avslutningsdags

 1. När tog du studenten/gick ut skolan? Blev med vit mössa den 10 maj 1965, vid Högre allmänna läroverket i Arvika. Gick allmänna linjen, språklig gren. 
 2. När var senaste gången du hade lov? Måste ju ha varit då, på 60-talets mitt. 
 3. Hur såg en avslutning i grundskolan ut? Det var realskolan för min del, eftersom det tilldrog sig i forntiden. I kyrkan. Utdelning av betyg och eventuella premier/stipendier. Finklädda var vi, efter bästa förmåga.
 4. Vad brukade du göra under dina sommarlov? Jobbade (alla lov, inte bara på sommaren). Stod bakom disken i min pappas diversehandel. Badade under timmen vi hade lunchstängt. Och så träffade vi släkten.
 5. Vilken låt förknippar du med sommar och avslutning? "Den blomstertid nu kommer", i kombo med "I denna ljuva sommartid". Två psalmer alltså.
"Fem frågor en fredag" startar hos ElisaMatilda, som nu känner hur det handlar om avslutningar lite överallt ...

Också en avslutning, fast inte på ett skolliv utan på en sommardag vid Mälaren.
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. jag jobbade också i min pappas affär:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/avslutning-fem-en-fredag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. min första skolavslutning upplevde jag typ år 2000

   Radera
 2. Jag håller helt med dig om sångerna, kan det bli mer avslutningskänsla?! Det är så där så jag får en klump i halsen numer. Sonens sista avslutning i Sverige, den var jobbig den!

  Här är det så himla tråkigt, ingenting gör de för barnen som slutar. Bara för de som slutar 4 ESO, dvs slutar högstadiet. Såååå trist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså har man inga "ceremonier" när det är skolavslutning i Spanien, det visste jag inte. Du får uppfostra dem, lär dem "Den blomstertid" vetja! :-D

   Radera
  2. "Ahora llega el momento de la flor", det låter väl lite vackert! Fast inte som den psalm det är, mer som en film eller titeln på en roman.

   Radera
  3. "Los dias lindos llegan, es tiempo de la flor" skulle ju gå att sjunga - prova!

   Radera