söndag, juni 09, 2019

Bra pekpinne

Möjligen kan det anses jämställt med att slå in en vidöppen dörr. Men kanske inte ändå. För även om de flesta blomstervänner är helt på det klara med att snittblommor kräver vatten glöms det nog bort emellanåt att de dessutom bör förses med nya snittytor, så att stjälken inte hunnit torka ihop.

För mig var detta första gången jag fick denna pekpinne skriven på näsan, så att säga (om det går att skriva pekpinnar på näsan förstås?). Så kan det gå när man rensar bort gamla kvitton! Och jag lovar högtidligen: jag tar fram sax eller kniv, bjuder på gödning och vatten, kallt till saftiga stjälkar, varmare till hårda (av rosentyp).

Söndag är inte bara Skyltsöndag, det är en bra dag för blommor också. Dessutom är det tydligt: alla skyltar kan inte vara stora. Den här till exempel är liten men naggande god!
BP är alla skyltsöndagars moder numera. Via henne hittar du andra bloggar med skyltar.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Hahaha! Där satt den:-) Gillar texten som jag klurade på ett tag - fastnade nämligen på BEH, läste BH och undrade vad just en BH hade med snittblommor att göra. Hahaha:-)
  Är förvånad att du kastade kvittot. Det här kvitot om nåt är väl ett perfekt bokmärke;-)
  En härlig och naggande god skylt, verkligen! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, tänkte inte i bokmärkestermer alls ... men det hade ju varit utmärkt, ska ALDRIG mer kasta ett kvitto (skojar) Önskar dig en fin vecka, nu när hänryckningens tid är över!

  SvaraRadera
 3. En bra uppmaning! Bra ställe också för folk har nog gått tillbaka med sina ihopsäckade buketter och klagat, viftar med kvittot för att få pengar tillbaka.

  Problemet är väl att folk inte läser på kvittot förrän det är kört. Men men, smällar folk får ta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man läser väl sällan kvitton särskilt noga när man en gång anser att summan är rätt ...

   Radera
 4. Tror nog att många missar texten på kvittot. Man tittar oftast bara på summan. En perfekt liten skylt till "skyltsöndag" och med ett viktigt och påminnande budskap. Kanske var det bara förr som man visste att blommor ska ha ny snittyta. Kan tänka mig att en del idag tror att det finns en "app" för att ordna det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det kan du banne mig ha rätt i! En app finns ju för allt!

   Radera
 5. Initiativet var fantastiskt, två små invändningar, vem läser kvittot, och om man läser, förstår man förkortningarna? Beh. behöver läste jag först som behåller...det säger väl det mesta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att säljaren kan skylla ifrån sig om man är missbelåten med blommorna: har du gjort som det står på kvittot? Då skulle det säkert visa sig att de flesta INTE sett pekpinnen - alternativt inte fattat budskapet p g a förkortningarna!

   Radera
 6. Det var en ovanlig och liten skylt som kanske räddat en och annan snittblomma från att vissna. :-)

  SvaraRadera