onsdag, juni 05, 2019

Hatkärlek

Jag hatar koltrasten.
Fast egentligen älskar jag den. Av hela mitt hjärta.
Men klockan tre på morgonen när det låter som om den sitter precis UTANFÖR mitt sovrum, direkt på fönsterblecket tror jag. Så högljudd!
Då hatar jag den. Intensivt.
Senare samma dag är kärleken tillbaka, i alla fall om jag lyckats somna om.

Garanterar inte att detta är syndaren. Möjligen är det en duva ... men en fågel i alla fall!
Och den är UTANFÖR!
Hos Sanna, som i Gems Weekly Photo Challenge lägger ut ett nyckelord i veckan att illustrera, är det just UTANFÖR som gäller denna gång! Klicka på länken och titta på fler bilder på temat!

Matsäck är naturligtvis bra och praktiskt, men mindre populärt med medhavd förtäring när man hamnar på ett ställe som säljer mat. Förståeligt att hemmamackorna får stanna UTANFÖR, eller hur? Tydligt budskap på den skylten.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Jag älskar koltrastar! De är så himla roliga att se, de ser så glada och pigga ut, på något sätt. Till min glädje finns de även här i Spanien.

  Vad vi skulle kunna skjuta prick på är duvorna! De sitter och hoar (!), de har inte fattat att duvor inte är gökar eller ugglor. Spanjorer, liksom! Även om de är fåglar ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mein relation till duvor är inte heller direkt kärleksfull, inte sen en byggde bo i mina balkongpelaroner i fjol ... Att jag önskar skottpengar på hackspett vet du väl också. Men koltrasten ÄLSKAR jag!!! Ingen sjunger ljuvligare!

   Radera
 2. Jag har samma hatkärlek till näktergalen. Den kan göra mig smått galen när den drillar här utanför men jag gillar den för att den är ett härligt försommartecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag alltid svårt att identifiera näktergalen trots att alla grannar hör den ... men den håller sig npg på lite större avstånd än "min" koltrast.

   Radera
 3. Älskar - och hatar lite då och då i synnerhet på fönsterbläcket.
  Tydlig utanför-markering på medhavd.
  Bra tolkning där du :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koltrasten vinner alla sångtävlingar som finns, men han ska inte sjunga direkt i mitt öra! Och som tur var hade jag inte packat nån picknick när vi mötte den där skylten!

   Radera
 4. Så bra tolkning på temat den här veckan :-)
  Och det där med fågelsång håller jag absolut med dig - koltrasten sjunger som ingen annan kan. (sjunger som en näktergal) - nej nu försökte jag mig bara på att vara rolig. :-)
  Önskar dig en fin Nationaldag i morgon !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flaggan i topp och mycket koltrastsång hoppas vi på i dag - i natt väckte han mig inte ...

   Radera
 5. Vad gäller koltrastar håller jag helt och hållet med dig. Vi sover med öppen sovrumsdörr och koltrastarna älskar träden som står direkt utanför vår balkong.
  Även den andra skylten passar perfekt till temat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att känna sig utanför är ju inte så kul, men i det här sammanhanget funkar det!

   Radera
 6. jag gör allt för att få fåglarna att trivas i vår trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla fåglar (utom hackspetten) är väldigt välkomna, men bör låta bli att väsnas när jag sover ... :-D

   Radera
 7. Det är bra ibland att vara lite lomhörd. Jag hör bara fågelsången om jag tar på mig mina extraöron och dem behöver jag ju inte på natten. Annars håller jag med dig om att koltrastens sång är helt underbar. Jag fick lyssna till den (med extraöron) när vi var i Sigtuna i tisdags.
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Fåglar som sitter på fönsterbläcket eller i nära anslutning till mitt sovrum gillar jag inte. Oftast slipper jag, men det kan vara gott om den i närbelägna träd också. Irriterande så att jag stänger fönstret. Men måsar och trutar är värre och de hörs på långt håll. Är jag själv vaken så lyssnar jag gärna till en finstämd fågelkör.

  SvaraRadera
 9. Men stackars pippifågel som du spyr galla över, "nu är jag ironisk" jag vet mycket väl att de kan vara enerverande när man helst sover, ungefär som jag nu fått stått ut med fasadskrapare på mitt hus i två veckor från arla morgon...
  Medhavd matsäck ska stanna utanför serveringen, hos oss har vi speciella utrymmen för att sitta o käka medhavt och de andra får gå in i skidrestaurangen. Härlig tolkning

  SvaraRadera
 10. Att det ska behövas en skylt....ganska självklart skulle jag vilja säga. Koltrasten.....tja den sjunger vackert - själv är jag mer galen på duvorna =) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 11. Jag förstår att du inte blir glad av koltrastens "oljud" mitt i natten! Sen att den är trevlig att lyssna på senare på dagen och också helt förståeligt. Det var väldigt tydligt budskap på skylten utanför stället på sista bilden.

  SvaraRadera
 12. Restauranger vill inte ha konkurrens :) Förstår dig vid den tiden på morgonen, men du fick den på bild.

  SvaraRadera