lördag, juni 08, 2019

Det inbyggda bokmärket


Det finns ofta i biblar och psalmböcker, men ibland också i andra. Det inbyggda bokmärket. Oftast ett band (siden?) som sitter fast i ryggen och sedan följer med i läsningen, blir aldrig borttappat, ramlar inte ut.

Många sådana har jag inte, men i den här vackra boken som handlar om en svensk som skrivit historia finns ett. Karin Berglund är författaren till "Jag tänker på Linné - Han som såg allt" och i den får man följa med Carl von Linné på hans resor, träffa hans lärjungar och bli bekant med nya växter och härliga blomster. Omslagets tulpan är ju en ren njutning bara den!

Ser att märket blivit kvar vid sidan 229, vilket rimligen antyder att jag avbrutit läsningen där, just när Linné ska börja arbeta som läkare i Stockholm ... Borde fortsätta, helt klart.

Det här med bokmärken är något som uppmärksammas av fler, vecka efter vecka. Kolla hos  BoklystenHanneleMösstantenBPEmma och Gerd. Blir vi fler?

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. helt underbar bok, inte bara psalmbok som har snöre...
  jag har tungt londonskt:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/bokmarke-av-metall.html

  SvaraRadera
 2. har flera fina böcker av göteborgska Karin Berglund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon har varit produktiv, skrev länge i DN också men inte nu tror jag.

   Radera
 3. Tänk jag är så envis så jag använder inte de där banden utan mitt vanliga bokmärke. Den senaste jag läste med bokmärkesband var Doktor Faustus. Förresten har jag inget veckans bokmärkeinlägg denna vecka. Men vem vet. Rätt som det är så är jag med igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man ett annat bokmärke som man gillar så visst! Och så får vi se om du slår till igen vad det lider ...

   Radera
 4. De brukar finnas med i böcker som är mer som uppslagsböcker. Eller brukar och brukar. Om man finner dem någonstans så är det i den typen av böcker.

  Ibland undrar man varför man slutande läsa, det var ju intressant. Ibland undrar man varför man fortsätter ...

  SvaraRadera
 5. Jamen, där ser du! Ytterligare ett bokmärke. Spontant tänkte jag på coffee table books modell äldre, som också hade sådana bokmärken. Ska leta lite, kanske hittar jag också ett sådant band.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upptäckte ett i en riktig tjockis om Marianne Höök, av Anette Kullenberg.

   Radera