söndag, oktober 27, 2019

Bästa budskapet på en skylt!

Är inte detta just det budskap vi alla allra helst vill ha? Skylten sitter i ett fönster på Klarabergsgatan i Stockholm, precis vid Sergels torg. Vem avsändaren till detta trösterika budskap är framgår dock inte.

Min andra bild denna Skyltsöndag är från samma trakt, alltså den livligast sjudande delen av vår huvudstad. Om man kliver av pendeltåget vid Centralen hamnar man ohyggligt långt ner i underjorden, och under färden uppför många och evighetslånga rulltrappor hinner man tänka både det ena och det andra om vad som skulle kunna hända den dag olyckan sticker fram sin fula näsa. Bäst att fundera på annat!

Lite av hur planeringen av den där tågstationen gått till får man en aning om när man möter den svartvita klockväggen, där olika aktiviteter finns med i ett dekorativt rutmönster. Och klockan kan ju få tjäna som en extra påminnelse: du har väl ställt om uren där hemma nu, eftersom det var i natt vi fick den där extra timmen?!


Skyltsöndag är ett fotoprojekt som en gång i "forntiden" (jo, i bloggvärldens forntid faktiskt, den är förstås inte jätteavlägsen) startades av Pumita, men som numera fått ett nytt hem hos BP. Klicka på länken så hittar du lätt till andra söndagsskyltare!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Ja. det är ju den där första skylten man måste leva efter. Annars går det liksom inte. Vissa tankar måste man slå bort, inte vidröra, innan de får ett för starkt fäste där inne i skallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kör på den! Personligen gläds jag också åt att det står "att" på rätt ställe, det tar folk bort alldeles för ofta och lättvindigt nu för tiden!

   Radera
 2. Ja den skylten satt fint. Jag håller med att den skulle stå lite överallt för att påminna oss om att så blir det oftast. Skylt två får jag nog kolla in närmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore kul att veta historien bakom. Det KAN vara ett konstverk ...

   Radera
 3. Den första skylten är ju kanoooon. Har faktiskt aldrig sett den. Den borde finnas lite varstans, och jag skulle önska mig att den stod på infarter till sjukhus till exempel.
  Den andra skylten är riktigt fin, men den måste man nog betrakta länge innan man förstår vad är vad... Hängde den längst med rullbanden på blåa linjen?
  Tusen tack för två toppen skyltar och länken:-)

  PS. Jo, jag tog över från Pumita för nästan exakt 5 år sedan. Otroligt egentligen. Kanske dumt att jag fortfarande länkar till hennes nedlagda blogg, men det känns mera ärligt faktiskt. Det är ju hon som startade temat. DS.

  SvaraRadera
 4. Klockskylten på Centralen tror jag hängde på väggen efter första rulltrappan upp från pendeltåget. Rätt snygg tycker åtminstone jag! Om Pumita - länken till henne är tyvärr väldigt död, jag har mer än en gång undrat om hon bloggar under annat namn - vet du?

  SvaraRadera
 5. skyltar följer jag noggrant när jag försöker köra och hitta rätt väg i Göteborg - som långsamt håller på att förändras... ingen stad kan väl vara likadan hundra år...

  SvaraRadera