onsdag, oktober 30, 2019

Innan isen lägger sig

Det är inte många båtar som fortfarande ligger och skvalpar i sjön. Folk har jobbat hårt och fått upp sina älsklingar på torra land. Men som alltid finns det eftersläntrare! Och så länge inte det knäpper till och blir kallt på riktigt går det ju bra. Fast nog är det väl praktiskt att ta upp sitt flytetyg innan isen lägger sig?

Vi kunde glädja oss åt ännu en vacker senhöstdag i dag. Solen sken åtminstone stundtals, det blåste nästan inte alls. Faktum är att om man hade haft en båt att tillgå hade det nog varit ganska fint med en liten tur på vattnet, förutsatt att man hade rätt kläder förstås!

Just det där med att klä sig rätt är svårt så här års. På min promenad möter jag folk i full vintermundering, det vill säga knäppt lång dunrock, rejäl yllemössa, sjal och vantar. För att strax därpå se en man i korta byxor och tröja, och en tjej i väldigt liten och (tror jag i alla fall) tunn skinnjacka.

Själv tror jag på den urgamla teorin om lager-på-lager, fast inte ens det är alldeles enkelt att få till så att det blir lagom. Snart är det dags för det tyngre artielleriet! Om du är lika gammal som jag minns du kanske Folke Olhagens mantra (i radions "Vi som vet mest" tror jag att det var): Det är inte utan att den gamla vinterpälsen kommer till heders!
Snart är det vi där.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Ja, snart är ni där ... Håller också med om lager på lager och framför allt att det är vindtätt. Vinden är allt en riktig värmebov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nog blåser det väl mer nu än det gjorde förr?!?

   Radera
 2. Roligt att du säger det, alltså att man har så olika klädval den här årstiden. Tänkte precis på det häromdagen i Täby Centrum, där innetemperaturen ligger på 18 grader året om. Där är det bara att "skala av" lager efter lager;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är slående, hur olika känsliga vi människor är för värme och kyla! Jag fryser inte i första taget, men älskar att krypa in i nåt ulligt och gulligt om det verkligen blir kallt på riktigt.

   Radera
 3. sonens segelbåt är uppe på land... och min bil har vinterdäck, isigt på morgon, soligt på dan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår bil fick vinterdäck på sig i dag. Lite tidigt kanske, men det var punka på ett av sommardäcken.

   Radera
  2. samma här, fick punktering... 1 oktober får man ha vinterdäck, en del olyckor i morse i halkan

   Radera