lördag, oktober 05, 2019

I stället för snopp

Det blev enormt uppmärksammat, till och med internationellt, när en fasad på Kronobergsgatan på Kungsholmen (i Stockholm) på våren 2018 försågs med en knallblå penis i jätteformat. Carolina Falkholt heter konstnären som skapade verket, men det fick inte vara kvar länge innan det målades över, "i anständighetens namn" får man väl anta ...

Falkholt har placerat sig i nischen för provocerande bilder med erotisk laddning (i kolossalstorlek) och bör vid det här laget vara rätt van vid att se sina verk ersättas av andra, mindre uppseendeväckande saker.

Men den där smala och höga väggen har sedan länge fått ge plats åt olika konstverk, fast inte många som kungsholmsborna verkar ha tagit till sina hjärtan direkt. Och inget som blivit lika omtalat som jättesnoppen "Fuck the World".

Det som finns där nu, skapat av svenske och konstfacksutbildade Finsta, kanske blir mer poppis: ett monster som tuggar i sig vad som ser ut att vara en tunnelbanevagn. Ilska över trassel i allmänna kommunikationer kan naturligtvis ta sig olika uttryck!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. inte så sugen på blåa snoppar, i Stockholm besökte sonen en restaurang fullt med vagina-tavlor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vad det har för effekt på folks aptit ... ibland blir det lite för mycket av "det goda" ...

   Radera
 2. Tycker att denna är mycket snyggare än den knallblåa snoppen. Men snoppen lockade nog till fler små leenden bland de som gick förbi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Monstret har ju också lite humor i sig, tycker jag - det hade väl inte snoppen?

   Radera
 3. Vilken läcker muralmålning, nästan 3D. Okej inte lika "utmanande" som penisen, men ändå tidskritisk med tanke på strulande tågtrafik. Synd bara att monstret är rosa;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den. Spännande att se hur länge den får vara kvar - det måste ju ändå vara ganska dyrt att kosta på nya, ideligen? Och monster, de kan väl vara i vilken färg som helst?

   Radera