lördag, oktober 26, 2019

Vi som vill synas

 
Det är mörkt nu. Redan vid halvfemsnåret har dagsljuset tappat fart även i södra Sverige, gatubelysningen är tänd och när vi är inomhus plockar vi gärna fram tändstickor och levande ljus. Så är det så här års.

Men hur mörkt och ruggigt det än må vara måste man ju ibland vistas utomhus. Många djärva (läs gärna dumdristiga) människor fortsätter ändå cykla till jobb och andra plikter. Förvisso väldigt bra ur både motions- och miljösynpunkt, men om det är riskfyllt att ta sig fram på tvåhjuling i stockholmstrafiken sommartid är det direkt jättefarligt när den mörka årstiden inträtt.

Som tur är använder allt fler cyklister de där reflexvästarna som är neongulgröna och verkligen syns på håll. Fast alla gör det ju inte. Är man trendkänslig kanske den där västen inte matachar resten av "dagens outfit" och då blir det bara de små reflexerna kvar, de där som lagen kräver att man har på sin cykel.

Fotgängare struntar förbluffande ofta i att de inte syns där de knatar fram i sina svarta/grå/mörkblå ytterkläder. Livsfarligt! När jag någon gång kör bil i mörker (vilket jag gärna undviker) är jag oavbrutet skräckslagen över risken att köra på någon av de där skuggfigurerna jag inte ser.

Då kan jag berätta att jag hittat ett alternativ för den som vill synas! En användbar kasse i praktisk storlek, sydd i material som reflekterar ljus väldigt effektivt. Den som går till fots har den i handen, den som cyklar kan hänga den på styret eller sätta den på pakethållaren. Och för den som är med i kasskampen är den dessutom perfekt! Används igen och igen och igen!

Jag kan rent av tänka mig att den här kassen (av märket Loqi) är en kanonbra present till de där som "redan har allt", ni vet. För snart ska vi ju ha några paket att lägga under granen, eller hur?
Det är Designtorget som säljer och den kostar 250 spänn. Och denna reklamtext är alldeles gratis, den bjuder jag på för den goda sakens skull!

Copyright Klimakteriehäxan 

12 kommentarer:

 1. så läskigt! Jag kör bil, åker spårvagn, cyklar, går... att folk inte fattar... många går bara rakt ut på vägen! Jag har min reflexväst på promenader, märker hur bilarna saktar ner och väjer.

  SvaraRadera
 2. Det där med reflex undrar jag ofta över. Man hoppas de som är utan anmält sig till donationsverket...

  SvaraRadera
 3. Gu så smart! Det där tyget skulle jag gärna vilja komma över!

  Personligen vill jag att folk gärna har reflexväst OCH reflex som dinglar. Jag har varit med om det att jag trodde det var en stolpe tills jag insåg att det var ju en väst och någon som gick där! Hade jag vetat det hade jag ju saktat in och hållit större avstånd, som det var så var jag mest intresserad av att inte köra in i stolpen utmed vägen. Problemet är nämligen att en väst inte rör sig på samma sätt som en dinglande reflex eller om det sitter runt en handled eller på en sko.

  Anser nästan att det borde vara lag på reflexer på ytterplagg, man kan sy det så att det faktiskt inte syns.

  I Spanien finns inte dinglande reflexer (har aldrig sett varken på folk eller i butiker) men västar är vanliga, dessutom lag på att ha i bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag störtgillade den där kassen. Tror att det går att hitta ryggsäck också, i samma material.

   Radera
 4. Håller helt med dig om cyklisterna. Antalet minskar ju en aning speciellt efter den första snön har kommit, men dårarna verkar cykla året runt nuförtiden.
  Väskan är absolut strålande. Så smart. Typiskt Designtorget, en av mina favo affärer:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte verkligen om att cykla förr i tiden, cyklade till jobbet när det var barmark och inte ösregnade. Men inga hjälmar, vinterdäck eller reflexer skulle ha fått mig att ta cykeln på vintern!

   Radera
 5. Men vilken smart väska!! Då har man ju reflex utan att ens tänka på det. Sådant gillar jag.
  Reflex är superbra- om de fungerar! När jag körde hem från jobbet vid 21.30 i måndags så mötte jag en herre med reflexväst på sig. Jättebra men det var bara det att den hade ingen reflexfunktion kvar längre. Jag saktade ner och sa till honom det. Han skulle slänga den när han kom hem sa han.
  Mötte honom igår igen- då hade han en ny väst på sig som verkligen fungerade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där gjorde du en insats, en livräddande kanske rentav! Men hur många tvättar tål reflextyg, jag har inte en aning?!

   Radera
 6. Häftig och användbar kasse! För visst vill vi synas!
  Jag cyklar, går mm och har reflexer och är noga med att se mig för. Jag hatar att hamna i olycka. Eller ställa till det för någon.
  http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/10/mina-bokmarken-v-43.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olyckor undviker vi så gott det går, eller hur. Jag kanske ska önska mig en sån där kasse i present? Fast jag promenerar väldigt sällan på mörka vägar.

   Radera