fredag, oktober 18, 2019

Frågor i tiden

SaraMadeleine, även känd som Orsakullan, har en bloggutmaning som går ut på att man ska besvara en fråga per dag hela oktober månad. Jag har inte hängt på konsekvent, men nu tänkte jag bunta ihop fyra frågor, dagens och de tre föregående!

Vegetarisk mat tycker jag är…
... jättegott, oftast. Så många härliga grönsaker det finns! Och frukter!


Kötträtter tycker jag är ...
... supergott om det är kött av god kvalitet som dessutom är vällagat. Min biff ska vara ganska röd inuti. Gillar lamm, gris och vilt också.

Är det okej att butikerna börjar julpynta redan i oktober?
Egentligen inte, men vad ska de stackars affärsidkarna ta sig till i en tid när de är mer konkurrensutsatta än någonsin? Inte för att jag tror att det hjälper att plocka fram tomtarna, men ändå. Butiksdöden är ett faktum och julen kommer inte att rädda dem. Jobben i detaljhandeln försvinner.


Jag oroar mig för klimatet, sant eller falskt?
Så sant. Så sorgligt. Och så lite man kan göra! Men det lilla man kan måste man ändå bidra med. Medan djunglar kalhuggs, industrier, jordbruk och andra näringar spyr ut elände och död.


När jag därmed har klarat av Orsakullans frågor dyker ett nytt gäng upp, denna gång är det Fem en fredag som man hittar hos Elisa Matilda. Här är nyckelordet KLURIGHETER.

 1. När fick du senast konsultera en manual/instruktionsbok? Det gör jag faktiskt, om än ovilligt, varje gång jag köpt nån ny pryl med minsta tekniska anstrykning. Senast en sån där ångmaskin man kan ha i stället för strykjärn.
 2. Vad brukar folk fråga dig om? Tja, det är blandade karameller. Vad jag läser. Var jag köpt något. Tips om matställen. Väldigt spridda skurar.
 3. Vad gav dig senast huvudbry? Varje morgon Svenska Dagbladets klurighetssida: Nian, svåra sudokun och krysset, helst så här på fredagar när det är stort och lite krångligt.
 4. Har du någon gång löst Rubiks kub? Nej, inte ens försökt på riktigt.
 5. Vad ser du en gång i veckan men två gånger i minuten? Bokstaven N, kanske?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. numera anlitar jag våra söner när jag skaffar nya prylar, snabbast så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. lycka att ha fyra generationer på samma ö, praktiskt :)

   Radera
  2. Ja man kan få en hel del teknisk hjälp av barnen!

   Radera
 2. Här har vi mycket gemensamt inklusive bilden, då jag la upp ett liknade träd jag med.
  Vad gäller kött är vi helt överens, "rare" är det som gäller. Klurigheter är jag totalt kass på, så jag fick googla fram svaret på fråga 5. Gissar att du inte behövde göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä behövde inte googla, man har väl lekt "Kejsaren av Kina"! Höstens träd är packsamma att plåta. Och jag har just fått älgstek!!!

   Radera
 3. well done är det som gäller för mig. jag köpte en ångstation när jag under en period använde mycket linnekläder. den manualen klarade jag i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ännu inte använt ångmaskinen, men det ska bli. Hoppas man kan säga "well done" efter det! :-D

   Radera