måndag, februari 24, 2020

Dagens ord 70


ARVODIST

-Se där en titel som jag numera kan kalla min. Fast det hade jag inte en aning om tills alldeles nyss. Men så heter man tydligen på revisorsspråk om man vill ha betalt för något man gjort utan att ha eget företag eller vara "ordentligt" anställd ... Tror dock inte att jag kommer att beställa några nya visitkort precis ... låter det inte lite som om man har drabbats av en sjukdom rent av?

4 kommentarer:

 1. Hahaha! et första jag spontant tänkte på var "arborist":-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - och det hade jag åtminstone vetat vad det var ...

   Radera
 2. Jag trodde att det var något nytt ord för arvinge ...

  Vill du höra något idiotiskt? I Spanien så måste man antingen vara anställd eller starta eget företag för att kunna få betalt för något. Och hur mycket kostnader är det inte med eget företag oavsett form? Att de inte fattar det, att de skjuter sig själva i foten? Tänk om folk hade alternativet hobby eller liknande, då hade staten här dragit in mer pengar. Du kan ju bara tänka dig hur mycket svart arbete som görs här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj ingen spalt i deklarationen för "inkomst av hobbyverksamhet" - hade ju inte en aning. Men precis som du påpekar, det är inte särskilt frestande att starta ett eget företag som drar in mindre än vad det kostar med revisorer etc. Spanjorerna borde importera ordet arvodist!

   Radera