fredag, februari 07, 2020

Dags för spel

Sällskapsspel  har det blivit omodernt, nu när alla spelar i mobil och på dator? Tja, möjligen är det mer sällan förekommande, men nog plockar vi fram ett brädspel ibland. I dag handlar de fem fredagsfrågorna hos Elisa Matilda om spel.
 1. Vilken typ av spel gillar du mest? Ganska olika: Ticket to ride är en sen favorit, sedan länge gillar jag Othello, Alfapet/Scrabble, Kalaha, Backgammon, Yatzy, Boggle. En gång i tiden spelade jag t o m schack. Men språkrelaterade spel vinner i längden. Trivial Pursuit tar vi aldrig fram längre. Inte MasterMind heller, fast det var klurigt och jättekul! Verkar som om vi glömt kortspelen också. Vi har ett helt skåp fullt i spel!
 2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter? Böcker/ord, konst.
 3. Monopol eller Risk? Nej, har aldrig blivit riktigt biten. 
 4. Spelar du något spel i mobilen? Ack ja, för ofta. Dagligen helt enkelt. Wordfeud, Crossboss, Quizkampen.
 5. Är du en dålig förlorare? Nej, jag tror inte det. Man får ju inse att andra både kan vara duktigare och ha mer tur ... för lite tur behöver man för att vinna i de flesta spel.
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. barnbarnen har börjat spela schack, i handväskan har jag alltid en riktig pappersbok, ibland har det även hänt att jag pratat med främlingar på spårvagnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bok i handväskan måste man ha. Schack blir det nog aldrig mer för mig.

   Radera
 2. MasterMind, det var kul, det!
  WordFeud är kul och det pågår hos mig. Lite Quiz har det varit till och från. Vi spelade även schack en gång i tiden.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går väl trender även i spel, får man förmoda. Vet inte nån som föreslår ett parti MasterMind i dag, en period var det rena drogen!

   Radera
 3. jag skulle vilja lära mig att spela schack och Mahjong. i stort sett är jag ointresserad av spel. men när barnbarnen vill spela något ställer jag alltid upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är för otålig för schack, Mahjong har jag inte fattat riktigt. Sett kineser spela i mahjong-hall, det var rätt otroligt, framför allt ljudet från de klickande brickorna!

   Radera
 4. Jag spelar inte så mycket nu faktiskt. Det blev mer när barnen var små.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så! Men du kan väl spela med barnbarn nu, eller är det omodernt?

   Radera
 5. När man läser alla svar hos bloggarna så känns det lite som att sällskapsspel mest spelas vid storhelger eller familjesammankomster....iofs ett bra sätt att umgås på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men lite så blir det nog, numera. När barnen var små spelade vi ofta.

   Radera
 6. Kalaha spelade jag mycket på mobilen et tag! Minns att jag spelade det med bönor på fritids.

  Jag gillar inte Monopol för jag förlorar alltid. Pictionary spelade vi massor då när det kom i slutet av 80-talet. Vi spelade Rappakalja också, det var kul.

  Jag tycker också att språkspel är roligare, eller där man får fundera lite, som Cluedo. Mannen min gillar strategispel som Monopol och Risk, självklart så vinner han alltid. Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig fattat fascinationen med Monopol, Risk har jag aldrig spelat. Tycker det räcker med alla konstiga affärer irl som surrar omkring!

   Radera
 7. Numera spelas det inte mycket för mej, förutom en sak : wordfeud!
  Heter du klimakteriehäxan där också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökte med det men nån annan - som visade sig vara en bekants bekant - hann före. Om hon fortfarande spelar vet jag inte. I WF heter jag AinaBG om du vill köra ...

   Radera
 8. Hahaha! Här är vi ganska olika, men två saker har vi gemensam - schack och att vi inte spelat/blivit bitna av Monopol. Risk vet jag inte ens vad det är.
  Jättekul att läsa dina svar:-)

  PS. Ger upp med mejlen:-( Svaret på din fråga är tyvärr nej, då jag inte har programvaran längre. Och även om jag hade den, så har jag inte använt den på fem år. Sorry. Men tusen tack för att du tänkte på mig:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade gissat mig till att svaret var nej - men frågan är ju fri ... Mysteriet med varför det aldrig kom fram kvarstår.

   Radera
 9. Jag tycker det bästa med brädspel är att man spelar tillsammans, alltså i samma rum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och kan rent av byta några ord under tiden!!!

   Radera
 10. Alfapet är underbart. Jag smsspelar med en vän. Jag lägger ett ord. Skickar bild och så gör hon likadant hos sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var en ny variant! Så fiffigt! Jag kör det på mobilen, WordFeud heter det då.

   Radera
 11. Den här Quizkampen måste jag gå in och titta på. Spelar gärna sällskapsspel med barnbarnen när de kommer hit eller jag hälsar på. Gärna de gamla som Försvunna diamanten och Monopol - som vi spelar en egen variant av :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är brädspel perfekt tidsfördriv!

   Radera