lördag, februari 22, 2020

Solbad i februari – och pippi nr 87

Det är ingen överraskning längre: jag har pippi på fåglar. Vilket yttrar sig att jag har förvånansvärt gott om fåglar hemma, fåglar med en möjligen lite oväntad egenskap: de kan inte flyga.

Men jag gillar självklart även sådana som kan, och många av dem kan inte bara svinga sig upp i luften, de är duktiga simmare också. Som de två änderna som passade på att sola sig härom dagen vid Årstavikens strand.

Här brukar folk åka skridskor så här års. Nu simmar änder, sothöns och svanar omkring vid strandkanten, tar paus ibland på en sten. Solbad i Stockholm i februari! Och det är ju precis samma sol nu som i juli ... vattnet lika blått ... grässtråna lika gröna ... fast träd och buskar är åtminstone kala, som sig bör. Stormvindar ger dem dock en hård match när solen ersatts av grå himmel, vilket händer ideligen. I dag är det exempelvis inte läge för solbad ens för änder.

Och inomhus kan man nu träffa på ännu en pippi som inte flyger, men som kan sättas fast på ett klädesplagg. Tukanen (för det är väl det den är mest lik?) är ett litet minst-halva-priset-efter-jul-rea-fynd som jag förstås inte kunde motstå. Nu har den här broschen nummer 87 i min lilla pippisamlarvärld.


Februarisolen har minsann lockat upp vintergäcken också! Så söta!
Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. snygg brosch - jag är svag för lunnefåglar, har aldrig sett fast varit nära deras häckningsplatser, fel årstid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lunnefåglar är jättefina, har förstås bara sett på bild. Men min brosch tror jag är en tukan.

   Radera
  2. Odrickbart om du frågar mig - men hur hamnade det här???

   Radera
 2. Jag trodde att du själv hade varit och tagit dig ett dopp!

  Jag var precis och stoppade handen i poolvattnet, 18 grader. Som i luften. Jag väntar några grader till!

  Söt liten pippi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä SÅ badsugen är jag inte ... men 18 grader anser jag nog vara badbart ändå - gläds åt min nyaste fågel!

   Radera
 3. Våren och därmed pippin har kommit till dig på Söder:-) Båda två är dessutom riktigt tidigt ute, inte dig emot kan jag tänka mig.
  Pippin är otroligt läcker. Vad är det för material? Set ut som mini-mosaik. Coolt!

  PS. Du borde satsa på hundra pippin, bara tretton kvar;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert hundra jämnt ... om inte fler ... Jo, nån sorts mosaik är det. Av snäckskal, tror jag. Av en slump har jag en matchande ring också!

   Radera
 4. Jag får nog också snart ta mig en tur längs Årstaviken för att se hur långt våren kommit. Och en bit ser jag ju att den hunnit här hos dig. Senast jag gick här var i januari, innan jag åkte till Spanien, och då var det inte direkt vår i luften. Men fint ändå. Tyvärr ingen skridskois i år. Men förra vintern var jag ute här och åkte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite våraktigt är det, inte bara vintergäck. Det är underbart att ha den där strandpromenaden så nära inpå sig som jag har!

   Radera